0 kişi imzaladı. Hedefimiz 5.000.

Matematik önemlidir bilmekte gerekir ama bilime dil olduğunda .Konuşacak bilgin yoksa dil bilmenin anlamı olmaz .İşte yeni sistem ; bilim değil önemli olan matematik diyor sanki . denklemleri türevi inteğrali bilimsel bir problemi çözmek için kullanmayacaksak neden öğretiyoruz bilim yok ama bilimin dili var Türkiye’nin dört bir tarafı düşman diyoruz ama tarih ve coğrafya size gerekmez diyerek öğrencilerimize el çektiriyoruz.Elimizi onlara karşı güçlendirmemiz gerekmez mi bunun için üretmek kendi teknolojimizi kullanmak dışarıya teknoloji satmakla olmaz mı o zaman hangi akıl bunu baltalar aklım almıyor fizik bilmeyen mühendislik fakültesine gidince çok başarılı mühendisler yetişeceğini söylemek mantık dışı olur . Aynı şekilde tarih coğrafya bilmeyen bir doktor yada tarih felsefe bilmeyen bir avukat ne kadar verimli donanımlı olabilir ki??Madem bir sayısal öğrencisini 4 sene boyunca ağır bir fizik kimya biyoloji müfredatına mecbur bırakıyoruz bunun sonucuda toplamda %10 getirisi olan bir sınav olmamalıdır.Bizler lisede ortaokuldan gelen öğrencilerde hazırbulunuşluk ve temel arıyoruz bulamayınca başlıyoruz en baştan anlatmaya peki bunu üniversite hocaları yapar mı?ohm kanununu bilmeyen bir öğrenciye sizce anlatır mı Dirençlerde bağlantıyı gösterir mi enerji nasıl hesaplanır iş nedir dinamik kanunları nelerdir ivme nedir .....üretmezsek her zaman dış güçlere bağımlı oluruz bağımlılığı azaltmanın tek yolu kendimize yetmek ve onlara teknoloji satmak ,bunu ancak bilimi araştırmayı düşünmeyi ön plana çıkartarak yapabiliriz bilimsel bilgiyi bu şekilde itibarsızlaştırarak değil . Hepimiz ülkemiz için tepki vermeliyiz gruplarda sessiz kalmak öğrencilerimize ve geleceğimize yaptığımız çok büyük haksızlık olur onların sesi olup bu sistemin hayata geçmeden düzeltilmesi için kampanyalar başlatmalıyız .LÜTFEN BİRLİK OLALIM

Bugün serhat imzanı bekliyor!

serhat ÇALIŞIR bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Üniversiteye girişte fen ve sosyal bilimler sınavının katsayısı düzenlenmelidir.». serhat ve imza atan diğer 4.065 kişiye katıl.