Üniversitelerde zorunlu stajyerlik kalksın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Üniversitemin mezuniyet için zorunlu kıldığı staj proğramı için onlarca staj başvuruları yaparken karşılaştığım 'referans , şirket çalışanı çocuğu , ücretli staj yeri bulan şirketler , naylon staj ' gibi torpil,sahtecilik durumlarını göz önüne alarak stajın temel amacından saptığını ve torpili, maddi durumu vs. olmayan öğrencileri sıkıntılı bir sürece soktuğunu hatta bu uygulamalar olmadan staj yeri bulmanın sıkıntılı olduğunu bir çok öğrenci platformundan öğrendim.

Bir çok kaynaktan öğrencilerin yorumlarını göz önüne alarak bu uygulamanın öğrencileri meslek hayatına alıştırmaktan çok sıkıntılı ve zorlu bir süreç sonrası istisna firmalar hariç 1-2 aylık getir-götür işlerine koşan stajyer durumunun ötesine geçemediğini öğrendim. Stajın üniversitelerde zorunlu olmaktan çok seçmeli olmasının böylesi durumları ortadan kaldıracağını düşünüyorum. Mezuniyetimin bu uygulanmaya bağlanmasını tamamen yanlış buluyorum. Lütfen zorunlu staj uygulamasını kaldırın amacını aşan bu sistemi durdurun.

Bugün Ibrahim imzanı bekliyor!

Ibrahim Konuk bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Üniversitelerde zorunlu stajyerlik kalksın». Ibrahim ve imza atan diğer 23 kişiye katıl.