0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Üniversitelere başlangıçta alınan hazırlık eğitimleri sonrası lisans süreci başladığında, öğrenciler öğrenmiş oldukları yabancı dile yabancılaşmakta ve unutmaktadır. Giderek acımasızlaşan iş dünyasının da yegane koşullarından biri, bireylerde yabancı dil bilgisi ölçümüdür.

Üniversite eğitimi sonrası iş bulma arayışları içerisinde hayata yeni atılan bireylerin eğer yabancı dil bilgisini öğrencilik yıllarında çözüme kavuşturamamış ise işi hayli zordur. Hem zaman hem de maddiyat ayırabilmek bu öğrenme sürecini daha da güçleştirmektedir.

Oysa bunu devlet eliyle gerçekleşecek bir değişiklik ile öğrenci lehine çevirebiliriz. Öğrencilere, Üniversitelerin ilk senesinde verilen yabancı dil ağırlıklı hazırlık eğitimini, lisans sürecini tamamladıktan sonra yine 2 dönem olarak verilmesi, bilgilerinin taze şekilde iş hayatına atılmasına olanak sağlar.

Bu bağlamda, bu önerinin yetkili mercilere ulaşacak kadar ses bulması ve desteklenmesi konusunda yardımlarınızı rica ederim.

Saygılarımla

Bugün Erdinç şahin imzanı bekliyor!

Erdinç şahin Albayrak bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Üniversitelerde Hazırlık (Yabancı Dil) Eğitimi Öğrenciliğin Son Yılında Verilsin». Erdinç şahin ve imza atan diğer 8 kişiye katıl.