Toplumla bütünleşmeye engel olan üniversite duvarları yıkılsın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Duvarlar içerisindeki herhangi bir kurum ya da düşünce, evrensel olamaz! Herhangi bir duvar, (Biz onu gerekli görsek dahi) aslında bir korkunun eseridir. Büyük ya da görkemli olması, saklamak istediği gerçekle/gerekçeyle orantılıdır.

Durum böyleyken toplumla iç içe olması gereken üniversite yerleşkelerinin (kampüs), duvarlar ile örülmesi kabul edilemez. O şehirde yaşayanlar evrensel düşünceye sahip olduğu için içerisinden bir üniversite çıkarmalı, üniversite ise doğduğu bu şehri ve insanlarını kalkındırmak için çalışmalıdır. Kendisini, yaşadığı şehirden bile yalıtmaya çalışan bir üniversiteden topluma yarar beklemek boştur.

Üniversitede yalnızca öğrenciler okumaz. Bir şehir okur, öğrenir, kalkınır. Üniversite bir ekin ise, ürünü; ilim, bilim, teknoloji, sağlık, kalite ve mutluluktur. Aldığınız ürünün niceliği ve niteliği, ektiğiniz tohum, verdiğiniz emek kadar oluşturduğunuz harsa da (kültüre) bağlıdır. Duvarların arkasında, yalıtılmış bir ortamda ancak deney yapılabilir. Eğer ortaya bir ürün çıkarsa bu ancak, birer denek olarak görüldüğümüz (pazar) içindir.

Bugün üniversitelerin yönetim sisteminden başlamak üzere, akademik tartışmaları, personel politikaları, destek sistemleri, eğitim içeriği, eğitim kalitesi, öğrenci seçimi ve daha pek çok şey tartışılırken çevresine örülen bir duvar küçük bir sorun olarak görülebilir. Sayılan bunca etmen, çevresine ördüğümüz gibi kafalarımıza da ördüğümüz duvarlardan kaynaklanmaktadır. Bu yüzden duvar simgesel bir öneme sahiptir. Yukarıda sayılan sorunları bu duvarları yıkmadan çözemeyiz.

Geçim derdi, gelecek kaygısı, siyasi endişe varken sorun olarak bir tek duvar mı kaldı diyorsanız, Evet! Çünkü bu sorunların tamamını birlik ve bütünlük olmadığı sürece çözümleyemeyiz. Tüm duvarları yıkmalı, buna da düşüncenin merkezi olması gereken üniversitelerden başlamalıyız.

Duvarları yıkmak, evrensel olma yolunda hedefi ortaya koyan simgesel ve hemen gerçekleştirilebilecek bir eylemdir. Duvarları yıkmak, sorunların üstünü örtmek yerine toplum ile bütünleşerek ortak çözüm geliştirmek için bir çağrıdır.

Duvarları yıkmak, tepeden inme seçkin bir çözüm beklentisi yerine içimizden gelen ve hemen uygulayabileceğimiz önemli bir adımdır.

Gelin bu duvarların yıkılmasına siz de destek olun. Gereksinimimiz balyozlar değil bu hedef doğrultusundaki isteklerdir.

Bu çağrı toplumsal baskı değil, toplumsal katkı için tasarlandığından kampanyanın muhatabı, sorumluluğu üzerine alan herkestir.

Hedeflenen imza sayısı ise birdir.

O da sensin...

Bugün İrfan imzanı bekliyor!

İrfan Alkan bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Üniversite Rektörlükleri: Toplumla bütünleşmeye engel olan üniversite duvarları yıkılsın». İrfan ve imza atan diğer 8 kişiye katıl.