0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Yurtdışı üniversiteleri’nde lisans eğitimlerini başarı ile tamamlayıp mezun olduktan sonra ülkelerine dönen gençler, Yök denklik engeli ile karşı karşıya kalıyorlar. Yıllarca kendi imkanları ile eğitimlerini tamamlayan gençler, aşılması zor denklik sınavları yüzünden mağdur duruma düşüyorlar. Ayrıca Yök’ün mecbur bıraktığı sınav ücretleri, dilekçe ücretleri vb. durumlardan dolayı maddi manevi ciddi sıkıntılar yaşıyorlar. Üniversite eğitimi sonrasında iş hayatına başlayıp geçim derdine düşen gençler için en büyük sorun askerlik süresi oluyor. Yök, üniversiteleri tanıyor. Öğrenciler bu üniversitelerde eğitim süresi boyunca askerlik tecili yapabiliyor ama mezun olduktan sonra kısa dönem askerlik yapamıyor.Üniversite mezunu olmalarına rağmen kısa dönem askerlik hakkından faydalanamayanlar, 12 ay boyunca işlerinden ayrılmak zorunda kalıyorlar. Askerlik durumları yüzünden uzman oldukları alanlarda iş bulma sıkıntısı yaşayanlar var. Askerlik vazifesini tamamlayanların bir çoğu da döndükten sonra iş bulma sıkıntısı yaşıyor. Bu durum yüzlerce sorumluluk sahibi genci psikolojik olarak kötü etkiliyor. Devletimizden diploma denklik mağduru gençlere kısa dönem askerlik hakkının verilmesini istiyoruz. Bu sorunların çözülmesi için gerekli yasaların çıkarılmasını temenni ediyoruz.

Saygılarımızla.

Bugün Anıl imzanı bekliyor!

Anıl Yarar bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Üniversite Mezunu Diploma Denklik mağdurlarına kısa dönem askerlik hakkı verilsin.». Anıl ve imza atan diğer 277 kişiye katıl.