ESKİ ALES FORMATINA GERİ DÖNÜLSÜN VE ALES'E ALTERNATİF SINAV YAPILSIN !!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Göreve geldiği günden beri Akademisyen yanlısı olan Akademisyenleri ÖSYM'nin yaptığı YDS'ye karşılık YÖKDİL gibi alternatif ve yapılabilir bir sınav sunan Yekta Saraç ve ekibi ALES'te son sınav sisteminin sınava 1.5 ay kala plansız ve ani bir değişimiyle bir o kadar hata yapmış ve binlerce akademisyen adayının geleceğiyle oynamış ve hayallerini yıkmıştır. Yekta Saraç'ın puan eşitsizliklerini ortadan kaldırmak ve kolaylık yapmak için değiştiriyoruz dediği sınav sisteminde birçok hesaba katılmayan ''eşitsizlikler ve haksızlıklar'' meydana gelmiş binlerce lira ve emek harcayan bir akademisyen adaylarının emekleri boşa gitmiştir. Yeni sistemin hezeyanları ve gözardı unsurları şunlardır;

1- Yeni sistemde alan ayrımı olmadığı, soru sayılarının azaltıldığı, sürenin de uzun olması sebebiyle 50 sayısal sorusunu bitiren Sayısal öğrencileri ( bunlara sınava giren binlerce matematik öğretmeni, dershane matematik öğretmeni, matematik bölümü öğrencileri dahil) artan epeyce fazla sürelerini Türkçeye ayırmışlar ve burada da oldukça iyi netler yaparak Sözel ve eşit ağırlık adayların standart sapmadan dolayı puanlarını aşırı derecede düşürmüştür. ALES'e ilişkin Sayısal veriler detaylı bir şekilde incelendiği zaman bunun böyle olduğu açıkça görülecektir. En yüksek Sözel ve Eşit ağırlık puanlarını alan Sözel ve Eşit ağırlık öğrencileri değil Sayısal öğrencileridir.
2- Eski sistemde Sözel 1 ve Sözel 2 gibi bir ayırım olduğu için sayısal öğrencileri 80 Matematik sorusundan ancak arta kalan sürede sadece sözel 1 çözebiliyordu ve sözel 2 puan türlerine etki etmediği için sözel 2 bölümünü çözmüyorlardı. Bu sebeple biz sözleciler kendi aramızda yarışıyor ve katsayımız ve standart sapmamız çok fazla oynamıyordu. Fakat bu yeni sisteminizde bizim Sayısal öğrencileri ile yarışmamız isteniyor. ortalama 40 matematik sorusu yapan bir sayısal öğrencisi 35-40 civarı bir Türkçe sorusu yapabilir ve yapmış fakat biz sözelciler 80 civarı bir puan için bile 25-35 civarı matematik yapmamız isteniyor. Matematik ortalaması 12 olan bir sınavda bu ne kadar mümkün ? Tez çalışmalarımızı, Makale çalışmalarımızı, Proje çalışmalarımızı bırakıp matematik mi çalışalım sayın YÖK ? Hani nerede akademisyen desteğiniz.
3- Eski sistemde bir sözel öğrencisinin 70 puanı geçmesi ortalama netlerle beklenen bir sonuç iken yeni sistemde 70 bile almak imkansız hale gelmiştir. Eski sistemde Sözel ve Eşit Ağırlık alanlarından yüksek puan alan kişilerle bizim aramızda puan, net, katsayı olarak çok büyük fark var ! Bunun telafisi nasıl olacak ?
4- Yılda ortalama YDS, E-YDS, YÖKDİL, TOEFL, gibi 30 yakın İngilizce sınavı yapılırken ALES neden sadece yılda 2 kez yapılıyor. kasımdaki sınavdan düşük almamız ve sıkıntı yaşamamız halinde mayıs ayını bekliyor onunda sonuçlarının ilanı derken 1 yılımız tekrar gidiyor ve kadrolara başvuramıyoruz.
5- Yeni sistem tamamen hatalı ve hezeyanlarla doludur. Lütfen yaptığınız yanlıştan dönün ve eski sisteme tekrar dönün. yoksa biz sözelciler ve eşit ağırlık öğrencileri bu sistemde 70 dahi almamız imkansız olacak.

Yukarıdaki yazdıklarım binlerce kişiyi mağdur etmiş ve etmektedir. Bazı iyi niyetli arkadaşlarımız puanlar yeniden hesaplansın diye kampanya başlatmış. Puanlar doğru arkadaşlar puanlarda sıkıntı yok. Asıl sıkıntı sistemin o kadar nete verdiği düşük puanlar. Yapılan yanlıştan dönülmesini eşitlik ve hak için derhal eski sistemin geri getirilmesini, yapılan mağduriyet için en yakın zamanda eski sistemde yeni bir sınav yapılmasını ve mağduriyetimizin giderilmesini talep ediyoruz.

Bugün cemal imzanı bekliyor!

cemal yalçın bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Üniversite Öğrencileri: ESKİ ALES FORMATINA GERİ DÖNÜLSÜN VE ALES'E ALTERNATİF SINAV YAPILSIN !!». cemal ve imza atan diğer 532 kişiye katıl.