Ücretli doğum izni 6 ay olsun, bebekler ilk 6 ay sadece anne sütü alabilsin!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 50.000.

Hepimiz biliyoruz ki anne sütü hem bedensel hem psikolojik faydaları saymakla bitmeyecek mucizevi bir iksir. İlk 6 ay anne sütü alımının önemini Sağlık Bakanlığı da her platformda vurgulamakta. Çünkü anne sütü ile beslenme toplum sağlığını da iyi yönde etkileyen en önemli unsurlardandır. Anne sütü erişkinlikteki obezite, kanser dahil pek çok kronik hastalığa karşı koruyucudur. Bebeğin zeka ve psikolojik gelişimini olumlu etkiler. Bebekleri anne sütü ile beslemek demek sağlıklı bir toplum yetiştirmek demektir.

Ancak çalışan anneler olarak doğum sonrası en fazla 3 ay ücretli izin kullanabiliyor ve sonra işe dönmek zorunda kalıyoruz. Günlük saatli süt izni olsa da pratikte bu süt izinleri kullanılamıyor ya da kullandırılmıyor. Maddi kaygılar, iş stresi, bebekten ayrı kalma anksiyetesi, süt sağma telaşı içinde annenin sütü giderek azalıyor ve çok kısa süre içinde bitiyor.

Doğum izni bittikten sonra günlük 3 saat süt izni yerine ücretli doğum izninin doğumdan itibaren en az 6 ay olması annenin kafasındaki maddi kaygıları atarak bebeğini özgürce, doya doya sadece anne sütüyle beslemesini sağlayacaktır. Annelerin en rahat olması gereken ve bebeğin anneye en çok ihtiyacı olduğu dönemde, bebeklerini bırakarak işe dönmesini istemiyoruz.

Doğum öncesi ne kadar izin kullanmış olursa olsun "doğumdan itibaren 6 ay süreyle ücretli izin" talep ediyoruz. Biz bebeklerimizi endüstriyel mamalarla değil onları erişkinlikteki kronik hastalıklardan koruyacak, büyüme ve gelişmelerini destekleyecek olan anne sütüyle beslemek istiyoruz.

Bugün Hande imzanı bekliyor!

Hande Türkyılmaz bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Ücretli doğum izni 6 ay olsun, bebekler ilk 6 ay sadece anne sütü alabilsin». Hande ve imza atan diğer 47.053 kişiye katıl.