Kampanya Kapatıldı

Ücretli Öğretmenlik

Bu kampanya 13 destekçi ulaştı

Eğitim hayatına ilk atıldığımız zamandan bu yana pek çok alanda bilgi sahibi olmaya ve ideallerimizin peşinden gitmeye çalıştık. Kimi doktor kimi mühendis kimi kamu kuruluşlarında memur oldu. Herkes kendi işini bir şekilde de olsa seçti. Pek çok genç üniversite bitirip hayallerine ulaşmak istedi, imkanlar el verdiğince.. öğretmen olmak için de çabaladık herkes gibi. Bir ülkenin eğitimi biterse her şey biter. Hemşirelik okumuş birisi doktor olamıyorsa öğretmen de olamaz (!) bir avukat psikolog olamıyorsa öğretmen de olamaz(!). KPSS de yüksek puan almak, eğitim fakültesi mezunu olan birisinin yapması gereken öğretmenliği yapmak için ön koşul olmamalı. Ücretli öğretmenlik tamamen kaldırılmalı. Ücretli öğretmen alınabiliyorsa kadroda açık var demektir. Yerine gerçek öğretmenler atanmalı veya yerleştirilmelidir. KPSS den yüksek almak öğretmenlik becerisi var anlamına asla gelemez. Eğitim ancak gereken hassasiyeti göstersiğimizde gerçek manasına ulaşır. Bir Kamu Yönetimi mezunu sınıf öğretmeni, bir Hemşire matematik öğretmeni olmamalı. Öğretmenlik, öğretmenlik eğitimi almış olanların hakkı ! Ücretli öğretmen alımı durdurulmalı. Herkes diplomasnda yazan mesleği yapmalı.

Bugün Eda imzanı bekliyor!

Eda Demir bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «.: Ücretli Öğretmenlik». Eda ve imza atan diğer 12 kişiye katıl.