ÜCRETLİ ÖĞRETMEN PRİM ADALETSİZLİĞİ

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Ücretli öğretmenler ile alakalı olan 80. Maddeye göre uygulanması planlanan sigorta prim şartı birçok yönden öğretmen adaylarına adaletsizlik teşkil etmektedir. Sigorta primleri olarak yurdumuzun değişik bölgelerinde farklı şekilde yatırılan prim gün sayıları tamamen düzensizdir. Bazı Millî Eğitim Müdürlükleri 30 gün üzerinden yatırmış, bazı yerler ise maksimum 16 gün üzerinden yatırmıştır. Fakat tüm ücretli öğretmenler 30 saat üzerinden ders almadıkları için prim gün sayısı 16 günün aşağısında da yatabilmektedir. Dolayısıyla 540 olarak belirlenen sigorta prim şartını 3 yılda dolduran öğretmenin yanısıra, 8-10 yılda dolduramamış kişilerde bulunmaktadır. Bu nedenlerden dolayı torba yasada geçen bu maddenin gerekli düzenlemeler yapılarak kimsenin mağdur edilmeyeceği şekilde yeniden sunulmasını arz ediyoruz.

Bugün erdem imzanı bekliyor!

erdem önbey bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «ÜCRETLİ ÖĞRETMEN PRİM ADALETSİZLİĞİ». erdem ve imza atan diğer 273 kişiye katıl.