Ücretiyle Değil, Kalitesiyle Konuşulan Bilkent istiyoruz!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

Bilkent öğrencileri olarak okunulabilir bir Bilkent Üniversitesi istiyoruz. Yıllarca emekler vererek geldiğimiz bu üniversitede bir de mali sorunlar yüzünden stres yaşamak ve eğitimimizi sonlandırmak istemiyoruz.

Benim gibi bu üniversitede yarı burslu okuyan ya da hiç burs alamayan arkadaşlarım bulunuyor. Biz bu üniversiteyi Türkiye'nin en iyi üniversitelerin biri olduğu için ve başarılı olduğumuz için seçtik, dahası bir çoğumuz yıllarımızı verdik buraya gelebilmek için.

Fakat, ne yazık ki bazı arkadaşlarım mali kaygılardan dolayı yatay geçiş yapmayı düşünüyor. Hatta yükselen fiyatlar sadece okul fiyatları olmadığından dolayı yurtta kalmakta olan arkadaşlarımda şehir içinde yurtlar aramaya başladılar. Biz öğrenciler olarak derslerimize ve geleceğimize odaklanmamız gerektiğini düşünüyorum ve bu doğrultu da yaklaşık olarak 2 yıl zarfındaki %35lik artışın biz öğrencileri zora soktuğunu düşünüyorum.

Ayrıca okul etrafında ki yemek satan restaurantların çoğu Bilkent Üniversitesi'ni bir özel okul olarak görerek fahiş fiyatlara yemek satıyorlar. Benim gibi çoğu öğrenci zaten buradan çok sıkışırsak, final ya da midtermlerimiz varsa vakit kaybetmemek için yiyoruz. Lakin, okulumuzun kafeteryaların fiyatının da her geçen sene artması gerçekten aklımızda soru işareti bırakıyor.

Burada isteğimiz biz öğrenciler için gerçekten makul bir fiyat çıkarılması ve bu yönde gerekenin yapılmasıdır. Biz bu ülkenin geleceği olan gençlerin bu yöndeki isteğinin yerine getirilmesi, eğitim ve öğretim hayatımızı etkilemeyecek, rahat bir şekilde akademik hayatımıza odaklanmak istiyoruz. Bilkent Üniversitesi Rektörlüğü ve Yönetim Kurulu'ndan isteğimiz okunulabilir bir Bilkent, fazlası değil.

2017-2018 Eğitim Yılında Yıllık Ücret 33.200 Türk Lirası

2018-2019 Eğitim Yılında Yıllık Ücret 37.120 Türk Lirası

2019-2020 Eğitim Yılında ise Bilkent Üniversitesi'nin resmi kaynaklarına göre ücret 45.000 Türk Lirası