Özel Eğitimde Kameralı Sistem Yeniden Düzenlensin.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Eylül ayının başında özel eğitim kurumlarında, öğrencilerin devamlılığını takip etmek maksadıyla kameralı görüntüleme sistemine geçilmiştir.

Özel durumlardan dolayı eğitim sürecine motiveli olarak katılması gereken çocuklarımızın seansları, kısıtlı şartlar altındaki zamanlara planlanmak zorunda bırakılmıştır. Tam gün eğitim alan çocuğumu, planlı seansına yetişmek ve kamerada görüntülemek üzere okuldan çıkar çıkmaz , yemeğini yiyemeden, apar topar özel eğitim merkezine götürmekteyim. Bu yetişme süreci ciddi bir stres halini almıştır. Neredeyse tek derdimiz kamerada çocuğumun görüntülenmesine dönüşmüş , eğitim kalitesini ikinci plana atmıştır. Çok severek geldiği ve esnek saatler ile telafi imkanıda bulunan eski sistemden çok memnunduk. Hem seanslarımız çok motiveli geçiyor hem de kazanımlarımız sağlıklı bir planlama şartlarında ilerliyordu. Şu an özel eğitim kurumları belli şartların kısıtlaması ile bu planlamalarda esneklik yapamıyorlar. Sabah yedilerde başlayan eğitim , özel eğitim ile akşam yedilere kadar sürüyor. Kameralı takip sistemi sadece özel çocuklarımızı değil, biz velilerde bile ciddi rahatsızlık sebebi haline gelmiştir. Çocuğumu bir ürün gibi giriş çıkışta kameraya gösteriyorum. Bu görünme zorunluluğu sorunlu bir duruma dönüşerek psikolojik kaygılar oluşturmaktadır. Çocuklarımız bu kurumlarda sadece eğitim almıyor aynı zamanda sağlık ve sosyal açıdan rehabilite de ediliyor. Ayrıca eğitim kalitesine hiçbir desteği olmayan bu durum , çocuklarımızı ve bu süreci takip etmek zorunda olan biz velileri , hisleri olamayan, motiveye ihtiyaç duymasına gerek görülmeyen bir makine gibi hissettirmektedir. Bir veli olarak devletimin özel eğitime desteğinden ve bizi gözardı etmeyişinden çok memnunuz. Lütfen çocuklarımızı bu sistemin yıkımına uğratmayınız. Bu sitresli takip süreci ile çocuğumun özel ilgiye olan ihtiyacı bir eziyete dönüşmesin.

Bugün Dogan imzanı bekliyor!

Dogan Cire bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Özel Eğitimde Kameralı Sistem Yeniden Düzenlensin.». Dogan ve imza atan diğer 823 kişiye katıl.