Özel eğitimci adıyla yapılan sertifika programları kaldırılsın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Ben özel eğitim bölümü lisans(alan) öğrencisiyim.Bizler bölümümüzün lisans programını kazanmak için çok emek verdik çalıştık ve üniversite seçme sınavında bölümümüzü kazandık(normal olması gerektiği gibi). 4 yıl boyunca eğitimimizi alıyoruz ve kendimizi geliştiriyoruz.Ama bölümümüze alan mezunu eksikliği sebep gösterilerek saatlik sertifika programları, tezsiz yüksek lisans programları ve alan değişikliği yötemiyle alanımızdan mezun olmayan kişilerin ataması yapılıyor.Ayrıca yine saatlik sertifika programlarıyla özel eğitimci yetiştirilip rehabilitasyon merkezlerinde çalışma hakkı elde ediyorlar.Bu durum hem alanımızdan mezun olan hemde okuyan arkadaşlarımızı mağdur etmektedir. Özel öğrencilerimiz bu ellere terk edilerek hem eğitimin kalitesi düşürülmekte hem de öğrencilerimizin geleceği tehlikeye atılmaktadır.
Ben Türkiye Cumhuriyeti’nin bir vatandaşı olarak siz değerli büyüklerime soruyorum. Eğer sertifika programlarıyla özel eğitim öğretmeni olunabiliyorsa biz neden bu bölümü 4 YIL okuduk? Neden bu bölümü kazanmak için emek verdik? Sizlerinde bizlere hak ve destek vereceğinizi düşünüyor ve ümit ediyorum.Acilen bu sertifika programlarının ve alan değişikliği yapılarak ve yapılmış olan geçişlerin iptal edilmesini talep ediyorum.Saygılarımla