Özel eğitim ihtiyacı olan evlatlarımızın aylık eğitim saatleri arttırılsın !

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Merhabalar. Engeli olan çocuklarımızın özel eğitim hakkının sınırlılığı için yazdığım bu yazıyı okumanızı önemle rica ediyorum.

Hayata adapte olmalarını engelleyen otizm, disleksi, dispraksi vb sorunları olan çocuklarımız, belli bir tanı altında devletin tanıdığı imkan ile Rehabilitasyon Merkezleri’nde özel eğitim alıyor. Ancak devletin tanıdığı bu özel eğitim hakkı sadece ayda 8 saatle sınırlı. Yani haftada sadece iki gün. 1 ay tatil senede 88 saate tekabül ediyor.  Maddi imkanı olanlar her saat başına 70 tl ödeyerek imkanları genişletebiliyor. Normal eğitim hayatında tanınan eğitim süresi bile çocukları hayata hazırlamak için yetersizken, özel ilgiye ihtiyaçları olan çocuklarımızın çok kısıtlı bir sürede hayata atılmalarını nasıl bekleyebiliriz? Bizler bir anne ve baba olarak özel eğitim uzmanı değiliz olamıyoruz, dolayısıyla 7/24 boyunca evladımıza uzmanlar kadar yardımcı da olamıyoruz. Ama bu çocukların gerçekten öğrenmeye meyilli olduklarının farkındayız. Hala umut var bu çocukları hayata kazandırmak için, ancak özel eğitime tanınan imkanlar hala yok denecek kadar az. Malesef zaman çok çabuk geçiyor, dolayısıyla kaybedecek vaktimiz yok ! Ve hayat ne yazık ki çok acımasız. Bunu yaşayanlar elbette bilir. Nitekim ‘Kaynaştırma Eğitimi’nde  çocukların gerçek anlamda kaynaştırılamadıkları, çoğu okulda istenmedikleri, hatta velilerin ‘çocuğunuz ısısır mı acaba’ gibi sorulara dahi maruz kaldıkları gerçeğini de taşıyoruz. Halbuki ‘erken teşhis ve yoğun eğitim’ uygulandığı takdirde nice çocuklarımız ‘normal eğitim’ düzeyine gelebilecek ve ‘kaynaştırma’ adı altında acımasızca soyutlanmayacaklar. Belli yaşa kadar bu evlatlarımızın algısal ve zihinsel gelişim hızını da göz önünde bulundurarak onları hayata kazandırmak için geç kalmamalıyız. Bunun için yapabileceğimiz iki şey var; Empati kurmak, elleri vicdana koymak ve seslenmek. Gerisi kuşkusuz insaf meselesidir. Haydi elimizi vicdanımıza götürüp sesimizi olabildiğince devlet büyüklerimize duyuralım! Duyuralım ki cevap alalım ve gelecek evlatlarımız fayda görsün. Lütfen insanlık adına bu kampanyayı okuyup geçmekle kalmayın, imza atın ve paylaşın!

Bugün Ömer imzanı bekliyor!

Ömer Ö bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Özel eğitim ihtiyacı olan evlatlarımızın aylık eğitim saatlerinin arttırılması için duyarlılığınızı bekliyoruz. Lütfen siz de imzalayın ve paylaşın !». Ömer ve imza atan diğer 43 kişiye katıl.