Hastalığımın tedavisi yıllardır yapılmıyor, Artık otanazi icin imzana ihtiyacım var!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

Dear Human,

You are already killing me by not giving me treatment and by don't support me/don't help me
so don't make my euthanasia excuse for escape�, please.
I write these from where I lie down by putting my vital organs in my neck at risk ,}'

Hastalığımın tedavisi yıllardır yapılmadığı için artık
ötanazi talep ediyorum! İmzana ve veya her şekilde desteğine, yardımına, birliğe, sadece tek bir insan bile olsa, o insanlığın(ın) getirdiği hisse ihtiyacım var!

Relapsing Polychondritis isimli ya da benzeri otoimmun hastalığım için neredeyse bütün hekimlere, olmadı devlete başvurdum. Hekimlerin nazarında "psikolojiktir" ya da "alanımız değil" sözünden başka bir geri dönüş almadım. 2017 yılında başvurduğum bir romatolog Relapsing Polychondritis isimli bir teşhis koydu ancak devamında tedavim ile ilgilenmedi. Artık yürüyemiyor, oturamıyorum. Parmaklarımı kullanamıyorum vs. Fiziksel ve finansal olarak anneciğimin bakımıyla yaşıyorum.

İstanbul'da gücümü yetirdiğimce hekime, devlet ve özel hastanelere başvurdum.
İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi
Marmara Üniversitesi Hast.Medeniyet Ünv. Hast. Ümraniye Devlet Hast. Haydarpaşa Numune Hast.
Medipol Bağcılar Ünv. Hast.
Hacettepe Ünv. Hast. Okan Üniversitesi Hast. Yeditepe Ünv. Hast. Acıbadem Hast. Medistate Hast. Medikal Park, Memorial, Medicana,  Hacettepe Ünv. Hast. ...
Doktorların özel muayenehaneleri
gibi çeşitli hastanelerdeki Dahiliye/İç hastalıkları, Romatoloji, Ortopedi, FTR, KBB, Göğüs Hastalıkları, Nöroloji, Algoloji gibi çeşitli polikliniklere, hekimlere birden fazla kez gittim. Tekerlekli sandalye ve sedye ile, çok yoğun ağrılı ve semptomlu gidişlerimde bile hekimler tarafından "gereken" girişim ve çözüm hizmeti verilmedi.
Maddi olarak bir sekilde karşılamaya "çalışsak" bile zamanla oluşan engelim sebebiyle fiziki ve finansal olarak hastanelere gidemeyecek durumda olduğum, annem dışında rekakatçimin olmaması(ki o da belirli bir yaşta ve ciddi fiziki sağlık sorunları var) ve zaten gerek poliklinikten randevuyla ya da acilden gitsem de tedavi adına birşey verilmeden geri gönderildiğim için şifa arayışıma hekimlere telefon, mail, sosyal medya, tv, belediye, Bimer, Cimer, İstanbul İl, İlçe Sağlık Müdürlüğü, Savcılığa talep dilekçesi vb vs gibi başvurularla devam ettim, ediyorum.

Sevgili hekimlerin ilgisizliği ya da tıbbî bakış açısı sebebiyle doğru teşhis edilmedigi icin uygun önleyici, koruyucu tedavi de sağlanamayan hastalığım hızla, günbegün kalıcı ve tamiri mümkün olmayacak şekilde ilerliyor. Sanırım bu sağlık sorunum Relapsing Polychondritis isimli bir hastalık. Gereken tedavi sağlanmadığı için ilerleyerek tüm eklemlerimde(kalça ve diz, bilekler, dirsekler, el ve ayak parmak eklemleri, boyun, omurga, kaburga ;); boyun ve diger kıkırdaklarımla(+bağlı bulunan kemikler) birlikte insan vücudunun her yerini oluşturan bag dokularda olan sorun sebebiyle, sizin gün içinde rutin, olarak yaptığınız basit, yaşamsal hareketleri yapamaz oluyorum. Yatıyorum yani. Bagli bulundugu kemiklerde de çok siddetli agri oluyor. Siz hiç kemiklerinizin içini hissettiniz mi?(Hissetmeyin cancağızlarım) Ancak mutluluk heyecanından hissedin. Ayrıca eskiden uzun yol yürüşü, halk oyunları, atletizm, yüzme,dans, hunharca temizlik ;); gibi aktiviteleri kolaylıkla yapabilirken artık yürüyebilseydim bile 2 kat merdiven çıkmalık efor sarfedebilecek kadar rahat nefes alışverişi yapamıyorum.
Devamında bağ dokumda, tutulan bölgelerde sertleşme,mukozal kalınlaşma olustugu icin örnek olarak boğazımda bıraktığı krepitasyon, sertlik sebebiyle yutkunmak, su icmek bile artık eskisi gibi değil. Gözlerimde, cildimde göz kapaklarımda, damarlarımda, tırnaklarımda vs. aynı sorunu yaşıyorum.
 Kan tahlillerinde iltihabi bir imare görülmedigi için sorun olmadığı soyleniyor(!?..) Ancak bilimsel olarak bu ifade doğru değil.
 Son olarak sentetik narkotik ağrı kesici ile güne dayanmaya çalışıyorum. Ama onlar da bende yan etki yaptığı için her zaman kullanamıyorum.
 Ortopedi hekimlerinin  en azindan diz kalca vb. gibi alanların kıkırdak dokusunun araştırmalarını yapamayacaklarina, alanları olmadığını soylemelerine de katılmıyorum. Kaldı ki kıkırdak, eklem, kemik vb ile ilgili araştırmaların icinde hep ortopedistler vardır.
 Kollektif tıbbî bir çalışma ve detaylı değerlendirme ile teşhis için tabiriyle biraz kafa yormayı denemelerini bekler ve isterdim. Gereken bu. Sonunda verilecek iki-üç ilaç için ben ve diğer saklı çoğunluk sakat kalıyor, mahrum kalıyor, ölüyoruz. Tıp da ilerlemiyor. "Hiçbir şeyin yok" ve durumumla örtüşmeyen fibromiyalji gibi yanlış, pardon ama uydurma teşhisler olduğu için teşhis edilmemiş diye adlandırılıyor.
Artık sorunum, semptomlar, teşhis, tedavi seçenekleri ortada iken bile tedaviyle ilgilenen hekim yok.

Aldığım, almak zorunda oldugum bir karar ile ülkemizde yasak ve mümkün olmayan otenazi icin ugrasacagim. Ne yapayım ben de bu kadar dayanabiliyorum(Ah o 'kadar'ın ne kadar olduğunu siz hiç deneyimlemeyin e mi).
Artık varolmayan vicdanlardan hakkım olanı geri almaya çalışmaktan yıllardır çok çok yıprandım. Hastalığımın ilerlemesinden, engelim olmasından başka değisen, gelişem bir sey olmadı, olmuyor.

2017'den beri "tedavi için, yaşamak için" çağrı yaptığımda bu insanların dışında kimse imza bile vermedi. Zaten ülkemizdeki neredeyse bütün doktorlar, yetkililer durumumu biliyor. Ama "hicbir sey" yapılmıyor. Harward Üniversitesi'nin Teşhis Edilmemiş Hastalıklar Ağı'na da sadece herhangi bir hekimin göndereceği online bir referans mektubu/e_mail için katılamadım, katılamıyorum. Gereken mikrobiyolojik kan tahlillerini bile özel laboratuarlarda yaptırdım.
Bu halde hiçbir şey yapılmadan, binbir uğraşım sonucu sadece belki yetersiz bir ağrı kesici verilerek taburcu edilmem, evde tam tabiriyle can çekişirken hastalığımın her saniye kalıcı olarak ilerlemesi, bunların kayıtlara, raporlara geçmemesi hiçbir önem arz etmiyor(!).

'Ya İstiklâl Ya Ölüm' diyorum,demek zorundayım çünkü HER SANİSE ÇOK ACI ÇEKİYORUM.

İsterseniz artık bunun için imza verip, paylaşabilirsiniz. Bunun tersi içinse imza vermemek, "imza vermedim" yazmak yerine istediğiniz şekilde gerçek destek sağlayabilirsiniz çünkü siz de biliyorsunuz ki "İmza vermedim çünkü ötenaziye karşıyım" yazmakla ben ya da başkaları için , sistem adına da hiçbir sorun çözülmüş olmuyor. Yani bu bahane biraz sinir bozucu ve komik oluyor.
Durum, karar, mecburi talep budur.

-----------------------------------------------------------------------

Yasal bütün başvurularım, mantıklı bir sebep belirtmeksizin reddedildi. Engelli raporum da yok. Yıllardır soyutum.
Bu sorunum sebebiyle eğitim ve iş hayatım yarım kaldı. Zaten bir hayatım kalmadı; hayat bu ölümün tamamlanmasını beklemekten ibaret oldu.
 Ülkemizde yasal olsaydı, ötenazi talep ederdim. Çünkü durmaksızın var olan acıya dayanmaya çalışmaktan, genç ve kafasında binbir ideal dönen bir insan olarak yaşamaktan mahrum kalmaktan çok yoruldum. Bu cümleleri bana üzülmeniz veya acımanız amacıyla yazmıyorum çünkü zaten  kimse umursamıyor ;); tabiriyle kılını bile kıpırdatmıyor. Bana acıyın be ;) Ama her zaman değil ;);  Elimden geldiğince zaten yeterince dramatik ve sinir bozucu olan durumu dramatolojiden uzak tutmaya çalışıyorum. Zaten başımıza ne geldiyse ...oji bujilerden geldi başımıza ne geldiyse ;);

Benim gibi birkaç kişi olsaydı (ki aslında var) belki üzerinde dururlardı. Ya da ünlü ve veya ezici güç'lü olsaydım...

Devlete, insanlığa ve hekimlere sesleniyorum; Tamamen eskisi gibi olamasam da bir yerde sağlık sorunumun tedavisi(ilerleyisinin durdurulması) hala mümkün olabilir.
Bu ülkede bu mümkün olmayacaksa, devlet yonetimi ve hekimlerin iş birliğiyle yurtdışında gerekli sağlık kuruluşuna yönlendirilmeyi ve gönderilmeyi talep ediyorum.

Burada bir insanın hayatıyla birlikte, bilim açısından yeni ya da unutulmuş bir hastalığın keşfi bile söz konusu olabilir. Sizce de heyecanlı değil mi¿ Ne yazık ki ülkemdeki sevgili hekimler, bununla ilgilenmiyorlar ya da nasıl yapabileceklerini bilmiyorlar. Ancak o zaman bunu örtpas etmek yerine kabul edip gereken belgeleri oluşturmalarını talep ediyorum. Bunları yakınma, kötüleme amacıyla değil bilgi olarak yazıyorum.

İnsanlar,
 Benim yerimde siz de olabilirdiniz, olabilirsiniz. Olmaya bilirsiniz de... Gerekeni yapmamız için o durumun içinde olup olmadığımızı sorgulamamız gerekmez. En azından ben hep böyle yaptım.
 Zaman aleyhime işliyor. Bir insan, tek başına, daha fazla ne yapabilir? ACİL olarak desteğinizi bekliyorum.

Ümitle.

Bugün Didem imzanı bekliyor!

Didem Poyraz bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Ötanazi Icin imzana ihtiyacim Var! Hastalığımın tedavisi yapılmadığı için desteğine, imzana ihtiyacım var ! My disease has not been treated for years, I now need a signature for euthanasia!». Didem ve imza atan diğer 1.867 kişiye katıl.