Hastalığımın tedavisi yıllardır yapılmıyor, Artık otanazi icin imzana ihtiyacım var!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

2.500 imzaya ulaşıldığında, bu kampanyanın yerel basında yer bulma ihtimali artar.

Dear Human,

My disease has not been treated for years, I now need a signature for euthanasia!
You are already killing me by not giving me treatment and by don't support me/don't help me
so don't make my euthanasia excuse for escape�, please.
I write these from where I lie down by putting my vital organs in my neck at risk ,}'

Sevgili İnsanlar,

İlerleyici ve dejeneratif hastalığımın tedavisi yıllardır ve hâlâ yapılmadığı için, bütün başvurularıma, çabalarıma rağmen hiçbir ilgi girişiminde bile bulunulmadığı için artık
ötanazi talep ediyorum! İmzana ve veya her şekilde desteğine, yardımına, birliğe, sadece tek bir insan bile olsa, o insanlığın(ın) getirdiği hisse ihtiyacım var! ♡

Ben, kendi sorunumu çözmek istemiyorum, ben sorunu çözmek istiyorum. Herkes İçin.

Relapsing Polychondritis isimli ya da benzeri otoimmun, dejeneratif hastalığım için neredeyse bütün hekimlere, olmadı devlete başvurdum. Hekimlerin nazarında "psikolojiktir(uydurmadır anlamında ama) ya da "alanımız değil" sözünden başka bir geri dönüş almadım. 2017 yılında başvurduğum bir dr benim de olasılık verdiğim gibi Relapsing Polychondritis isimli bir teşhis koydu ancak devamında tedavim ile ilgilenmedi. Artık yürüyemiyor, oturamıyorum. Parmaklarımı kullanamıyorum. Yutkunmak, nefes alıp vermekte zorlanıyorum vs. Fiziksel ve finansal olarak anneciğimin bakımıyla yaşıyorum.

İstanbul'da gücümü yetirdiğimce hekime, (devlet ve özel) hastanelere başvurdum.
İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi
Marmara Üniversitesi Hast. Medeniyet Ünv. Hast. Ümraniye Devlet Hast. Haydarpaşa Numune Hast.
Medipol Bağcılar Ünv. Hast.
Hacettepe Ünv. Hast. Okan Üniversitesi Hast. Yeditepe Ünv. Hast. Acıbadem Hast. Medistate Hast. Medikal Park, Memorial, Medicana,  Sadi Konuk Hast. ...
Doktorların özel muayenehaneleri
gibi çeşitli hastanelerdeki Dahiliye/İç hastalıkları, Romatoloji, Ortopedi, FTR, KBB, Göğüs Hastalıkları, Nöroloji, Algoloji gibi çeşitli polikliniklere, hekimlere birden fazla kez gittim. Tekerlekli sandalye ve sedye ile, çok yoğun ağrılı ve semptomlu gidişlerimde bile hekimler tarafından "gereken" girişim ve çözüm hizmeti verilmedi.
Maddi olarak bir sekilde karşılamaya "çalışsak" bile zamanla oluşan engelim sebebiyle fizikî ve finansal olarak hastanelere gidemeyecek durumda olduğum, annem dışında rekakatçimin olmaması(ki o da belirli bir yaşta ve ciddi fizikî sağlık sorunları var) ve zaten gerek poliklinikten randevuyla ya da acilden gitsem de tedavi adına birşey verilmeden geri gönderildiğim için şifa arayışıma hekimlere telefon, mail, sosyal medya, tv, belediye, Bimer, Cimer, İl, İlçe Sağlık Müdürlüğü, Savcılığa talep dilekçeleri vb vs gibi başvurularla devam ettim, ediyorum.

Yasal bütün başvurularım, mantıklı bir sebep belirtmeksizin reddedildi. Engelli raporum da yok. Yıllardır soyutum.

Belki bir hekim, yetkili okur, ilgilenir, ihtiyaç duyar, veri içeriği olsun diye buraya da ayrıntılı şekilde tıbbî sorunlarımı, geçmişimi yazmıştım ama ya okumuyorlar ya da okumamış gibi yapıyorlar(bilmiyorum) çünkü öyleymiş gibi davranıyorlar. Bu sebeple artık o bölümü siliyorum. (İnsanlar da okusun ilgiden bilgilensin diye de yazmıştım. ... )

____________________________________________________________________________________________________________________________________

Kollektif tıbbî bir çalışma ve detaylı değerlendirme ile teşhis ve tedavi için (benim, bizim için olmasa bile bilim, deney hazzı için) tabiriyle biraz kafa yormayı denemelerini, ilgi duymalarını beklerdim. Gereken bu. Sonunda verilecek iki-üç ilaç için ben ve diğer saklı çoğunluk sakat kalıyor, mahrum kalıyor, ölüyoruz. Tıp da ilerlemiyor. "Hiçbir şeyin yok" ve durumumla örtüşmeyen fibromiyalji vs gibi yanlış, pardon ama uydurma teşhisler olduğu için birçok hastalık "teşhis edilmemiş" ve "nadir" olarak adlandırılıyor. Sizin hastalığınız belki de size söylenen hastalık değildir. Tedaviniz gereken tedavi değildir(ki bu zaten dünyanın en önemli ana sorunlarından, konularından biri...)

Bugün bildiğiniz en yaygın hastalıklar[kanser(çeşitleri) bile...] çok değil birkaç yıl önce yok sayılıyordu. Hastalara "deli" deniliyordu.

Aldığım, almak zorunda oldugum bir karar ile ülkemizde yasak ve mümkün olmayan otenazi icin ugrasacagim.
Artık varolmayan vicdanlardan hakkım(ız) olanı geri almaya çalışmaktan yıllardır çok çok yıprandım. Hastalığımın, tıpta&halk arasında yanlış bilgi ve eğitimin ilerlemesinden, engelim olmasından başka değisen, gelişen bir sey olmadı, olmuyor.

2017'den beri "tedavi için, yaşamak için" çağrı yaptığımda bu insanların dışında kimse destek vermedi. Ama köstekler hoştu ;) Zaten ülkemizdeki neredeyse bütün doktorlar, yetkililer durumumu biliyor. Ama gereken "hicbir sey" yapılmıyor. Harward Üniversitesi'nin Teşhis Edilmemiş Hastalıklar Ağı'na da sadece herhangi bir hekimin göndereceği online bir referans mektubu/e_mail için katılamadım, katılamıyorum. Gereken mikrobiyolojik kan tahlillerini bile özel laboratuarlarda yaptırdım.
Bu halde hiçbir şey yapılmadan, binbir uğraşım sonucu sadece belki yetersiz bir ağrı kesici verilerek taburcu edilmem, evde tam tabiriyle can çekişirken hastalığımın her saniye kalıcı olarak ilerlemesi, bunların kayıtlara, raporlara geçmemesi hiçbir önem arz etmiyor(!).

İsterseniz artık bunun için imza verip, paylaşabilirsiniz. Bunun tersi içinse imza vermemek, "imza vermedim..." reklamı yapmak yerine istediğiniz şekilde gerçek destek sağlayabilirsiniz çünkü siz de biliyorsunuz ki  "İmza vermedim, ötanaziye karşıyım, şöyle olun, böyle olun ... " gibi aslında benimle ve halimle muhatap olmadığınız içeriklerle ben ya da başkaları için , kendiniz için yararlı bir şey yapmış olmuyorsunuz. Gereken sistem adına da bir sorun çözülmüş olmuyor.

Durum, karar, mecburi talep budur.

-----------------------------------------------------------------------

Benim gibi birkaç kişi olsaydı (ki aslında var) belki üzerinde dururlardı. Ya da ünlü ve veya ezici güç'lü olsaydım...

Devlete, insanlığa ve hekimlere sesleniyorum; Tamamen eskisi gibi olamasam da bir yerde sağlık sorunumun tedavisi(ilerleyisinin durdurulması) hala mümkün olabilir.
Bu ülkede bu mümkün olmayacaksa, devlet yonetimi ve hekimlerin iş birliğiyle yurtdışında gerekli sağlık kuruluşuna yönlendirilmeyi ve gönderilmeyi talep ediyorum.

Burada bir insanın hayatıyla birlikte, bilim açısından yeni ya da unutulmuş bir hastalığın keşfi bile söz konusu olabilir. Sizce de heyecanlı değil mi¿ Ne yazık ki ülkemdeki sevgili hekimler, bununla ilgilenmiyorlar ya da nasıl yapabileceklerini bilmiyorlar. Ancak o zaman bunu örtpas etmek yerine kabul edip gereken belgeleri oluşturmalarını talep ediyorum. Bunları yakınma, kötüleme amacıyla değil bilgi olarak yazıyorum.

İnsanlar,
 Benim yerimde siz de olabilirdiniz, olabilirsiniz. Olmaya bilirsiniz de... Gerekeni yapmamız için o durumun içinde olup olmadığımızı sorgulamamız gerekmez. En azından ben hep böyle yaptım.
 Zaman aleyhime işliyor. Bir insan, tek başına, daha fazla ne yapabilir? ACİL olarak desteğinizi bekliyorum.

Ümitle.