Yeni ALES sisteminde Eşit Ağırlıkçı adayların durumu düşünülerek ek süre verilsin!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

2017 Eylül itibari ile ALES sistemi yenilenmiştir. Bu sisteme göre Puan türleri ve katsayıları şöyledir: SAY : 0,75 - 0,25 / SÖZ : 0,75 - 0,25 / EA : 0,50 - 0,50.

Sınav süresi de tüm adaylara eşit düzeyde ve 150 dakikadır.

Bu puan katsayılarına bakıldığında ve Eşit Ağırlık alanından sınava giren adaylar için katsayılar göz önünde bulundurulduğunda; eşit ağırlıkçı adayların tüm soruları en azından okumaları ve çözmeye çalışmaları gerekiyor ki, puan getirisi olsun. Diğer taraftan sözel ve sayısal alandan başvuran adaylar, katsayıları avantajlı olduğu için, bütün soruları görmek gibi bir kaygıları olmadan, sınavı rahat bir şekilde yapıyorlar. Bu bağlamda verilen sürenin Eşit Ağırlıkçı adaylar için yetersiz olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Bu durumda önerimiz ve dileğimiz sınav için verilen 150 dakikanın biraz daha artırılması ve bu konudaki mağduriyetin giderilmesidir.

Bugün Murat imzanı bekliyor!

Murat KARAÇETİN bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «ÖSYM: Yeni ALES sisteminde Eşit Ağırlıkçı adaylara ek süre verilsin!». Murat ve imza atan diğer 1.213 kişiye katıl.