YDS 'NİN TEST OLARAK YAPILDIĞI DİLLERDE SINAV BAŞKA İLLERDE DE YAPILSIN

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

YDS bazı dillerde ( Yunanca,Bulgarca,İtalyanca,Farsça,İspanyolca ) test  şeklinde yapılıyor.ÖSYM bazı dillerden sınava kendi şehrinizde girmenize izin verirken ( İngilizce,Almanca gibi ) bazı dillerde sınav merkezi olarak sadece Ankara'yı gösteriyor.Örneğin ben İngilizce'den sınava girmek istersem Trabzon'u tercih edebiliyorum ve orada sınava girebiliyorum ama Yunanca'dan veya Farsça'dan girmek istersem ancak Ankara'da sınava girmek zorunda bırakılıyorum.Bu ayırımın mantıksal bir temeli olmadığı aşikar çünkü bu dillerin hepsinde sınavlar test şeklinde yapılıyor.ÖSYM bütün bu sınavları belirli merkezlerde yapmaktan aciz midir ? Aynı sınav merkezinde ya da aynı ilde bir test sınavı yapılabilirken diğeri hangi kıstasa göre yapılamamaktadır ? Türkiye'nin her yerinden adayları sadece bir sınav için Ankara'da toplamak ne kadar mantıklıdır ? Sınav için verilen ücret , yolculuk paraları,kalacak yer masrafları , yaşanan stres ve adayların kaybolan vakitleri konusunda biraz empati yapın  ve bu mantıksız ayırımdan vazgeçin.Test yapılan dillerde bu sınavları her ilde ya da belirli merkezlerde yapın.İnsanların uzaya araba yolladıkları bir çağda sizin sınav kağıtlarını Türkiye'nin her yerine yollayamamanız çok üzücü.

Bugün Adem imzanı bekliyor!

Adem KUDU bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «ÖSYM: YDS 'NİN TEST OLARAK YAPILDIĞI DİLLERDE SINAV BAŞKA İLLERDE DE YAPILSIN». Adem ve imza atan diğer 23 kişiye katıl.