Sınav ücretlerinin düşürülmesi ve sınav salonlarının fiziki şartlarının düzeltilmesi

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.
200 imzaya ulaşıldığında, bu kampanyanın öne çıkarılan kampanyalarda yer alma ihtimali artar.
ÖSYM ve tarafına Beyma Cansu BOZAL bu kampanyayı başlattı

Günümüzde artık üniversiteye girmek kadar çıkınca iş bulmak da oldukça önemli ve zor bir hal aldı. Kariyerimiz için alanlarımıza ve seçtiğimiz mesleğe göre çeşitli sınavlara girmek zorundayız.

Gerek üniversiteye girmek, gerekse çıkınca iş bulmak ve kendimizi geliştirmek için gireceğimiz sınavlara belli bir harç yatırmamız gerekiyor. Harçların tamamının kaldırılmasının mümkün olmadığının farkındayız. Ancak her sene yükseltilen fiyatlar günümüzde artık fahiş ücretlere tekabül etmeye başladı. Sınavlara pek çok kez girdigimiz için ve yeterli puan almış olsak bile, puanımızı arttırmak veya sınav sonucunun süresi dolduğu zaman tekrar girmemiz gerektiği için, bu ücretler sınavlara giren öğrencileri ve çalışanları maddi yöntem sıkıntıya sokmaya başladı. Ayrıca Türkiye'nin her yerinde sınav salonları aynı fiziki şartlarda olmadığı için, sorular ve sınav süresi  herkes için aynı olsa da, salon şartları ne yazık ki sınav sonuçlarında adaletsizliğe sebep olabiliyor. Sınav salonlarının temizliğinin,  oda ısısının vb. Şartların en doğru ve iyi hale getirilmesi gerekmektedir. Sınava emek vererek hazırlanan her bireyin aynı şartlarda sınava girmesini istiyoruz.

Lütfen sen de imzan ile bize destek ver ve sesimizi duyurmaya yardımcı ol.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.