OBP kesintisi kalksın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

ÖSYM'ye ve YÖK'e

Sorunlarımız aşağıdaki gibidir:

Ülkemizde devlet üniversitelerinin ve özel üniversitelerin çoğunluğu YGS-LYS sınav sonucuna göre öğrenci alımı yapmakta. Ancak bu sistemde eksikler var. Bu eksiklerden birisi de yaptığı üniversite tercihleri sonucu herhangi bir üniversiteyi kazanmış olan öğrencinin üniversiteye kayıt yaptırmasa veya kayıt yaptırdıktan sonra ( kayıt dondurma , kayıt sildirme ) işlemlerini YAPSA BİLE bir sonraki sene tekrar sınava girip başka bir üniversite ya da bölüm seçmek istediğinde 0,12 katsayısı ile çarpılıp YGS-LYS puanına eklenen OBP nin , yarıya düşürülmesidir . Bu sorun sadece üniversiteyi kazandıktan sonraki sene girdiği sınavda geçerlidir.
Örneğin 2016 YGS-LYS ile bir devlet üniversitesini kazanan öğrencinin 0,12 katsayısı ile çarpılan OBP puanı , eğer öğrenci 2017 senesinde de bu sınavlara tekrar girerse 0,06 ile çarpılmakta ve öğrencinin OBP puanı yarıya düşmektedir. Ancak 2018 ve sonraki senelerde sınava girerse OBP puan kesintisi olmamaktadır. Bu durum milyonlarca öğrenci için sorun teşkil etmekte ve mağduriyet oluşturmaktadır .

Verilen bu sorunlara biz öğrencilerin çözüm önerisi şu şekildedir:

Üniversiteyi kazanan öğrencinin kazandıktan bir sonraki sene OBP puanının yarıya düşürülmesi ancak sonraki senelerde puanın yarıya düşürülmeden aynen kalması çok ama çok mantıksızdır ve öğrenciler için çok büyük sorun teşkil etmektedir. Bu puan kesintisinden dolayı öğrenciler , puan kesileceği sene sınava girmemekte ve 1 seneleri ziyan olmaktadır. Sınava girseler dahi çok çalışmalarına rağmen puan kesintisi olması onları sıralamada bayağı aşağı çekecek ve öğrenci istediği bölüme gidemeyecektir. Bunun yüzünden bu "Üniversiteyi kazandıktan sonraki sene olan OBP puanı kesintileri " nin kaldırılmasını veya üniversiteye kayıt yaptırsa dahi kayıdını dondurması , kayıdını sildirmesi halinde öğrencinin OBP puanının KESİLMEMESİNİ ÖSYM'den ve YÖK'den talep etmekteyiz. Gereğinin yapılmasını arz ederiz.

Bugün Ferit imzanı bekliyor!

Ferit Aynaoğlu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Ösym : OBP kesintisi kalksın». Ferit ve imza atan diğer 71 kişiye katıl.