Mühendislik ve Öğretmenlik Taban Başarı Sırası Düzeltilsin !

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Ülkemizde büyük önem arz eden mesleklerden 2 tanesi olan '' Mühendislik ve Öğretmenlik '' sıralamasının ÖSYM tarafından yapılan sınavlarda çok düşük olması bizleri ve geleceğimizi tedirgin ediyor. Genç nesilleri en iyi şekilde yetiştirerek ülkemizi yarınlara taşımada en önemli rolü oynayan öğretmenlik mesleğinin taban puanı şu anda geçerli olmak üzere 240.000'dir.

Öğretmenlik bölümlerinin bir çok üniversitede olması ve bu şekilde çok geniş bir sıralamaya yayılması öğrenciler için çok üzücü bir durum. Öğretmenlik mesleğini yerine getirebilecek bireylerin sahip olması gereken taban sıralaması en az 150.000 olmasını istiyoruz ! Ülkemizin en prestijli mesleklerinden biri olan öğretmenlik yıllarca popülerliğini kaybetmemiştir. Fakat son zamanlarda artan mezun sayısı ve televizyon veya diğer medya kanalları ile duyduklarımız bu mesleğin artık popülerliğini kaybettiğini göstermektedir. Artan mezun sayısı ile birlikte devlet kadrolarının yetersiz kalması nedeniyle bir çok öğretmen ağır şartlar altında özel sektör kurumlarının kölesi olmaya başlamıştır. Ve artık durum öğretmenlik kontenjanlarının dolmamasına kadar gelmiştir.

Yapılacak olan düzenleme ile hem öğretmenlik mesleğinin eski itibarını kazandırmış hem de nitelikle öğretmen kadrosunu arttırmış olabilirsiniz. Böylece öğretmenleri özel sektörün kölesi olmaktan kurtarabiliriz.

Bizleri çok üzen durumlardan bir tanesi de '' Mühendislik '' programına yerleşmek için uygulanan 240.000 barajıdır. Mühendislik gibi hem zor hem de yapabilmesi gerçekten analitik zeka gerektiren bir programa yerleşmek malesef ülkemizde çok kolay. Az bir çalışma ile mühendislik okuyabilirsiniz. Böyle olunca ülkemizde kaliteli mühendis yetişmemekle birlikte aynı öğretmenlik mesleği olduğu gibi mühendislerimizide özel sektörde birer köle gibi düşük ücretlerde çalıştırıyorlar. Bazı forum sitelerine göz attığımızda durumun cidden çok kötü boyutlara taşındığını görebiliyoruz.

Mühendislikte temel olan fizik ve matematiğin zor konuları bilmeden bu programa yerleşenler gerçekten birer mühendis olarak yetişemiyorlar. En basitinden matematik alanında gerekli olan türev-integral konularını bilmeden bile mühendislik okuyabiliriz. Böyle olunca artık ülkemizde mühendislik programında kontenjanların boş kaldığını gereksiz kontenjan açıldığını görebiliyoruz. Mühendislik eğitimi için uygun laboratuvarları bulunmayan üniversitelerde mühendislik programının olması ise gerçekten işi kötü boyutlara götürmektedir. Düzenleme yapılmasını '' Mühendislik '' programının taban başarı sıralamasının 150.000 olmasını istiyoruz. Eski sisteme göre mühendislik programına yerleşmek için aşağıdaki netler yeterli olmaktadır.

YGS :

Türkçe : 10

Matematik : 10

Sosyal : 10

Fen : 10

LYS

Matematik : 8

Fizik : 7

Kimya : 7

Biyoloji : 7

böyle olunca Matematik-2 konusuna hakim olmayan birisi mühendislik okuyabiliyor. Yapılacak olan düzenleme ile ülkemiz güvenli ve daha başarılı bir geleceğe adım atacaktır. Mutlaka bunların değerlendirilmesi gerekiyor. Ülkemizde kaliteli mühendis kaliteli öğretmen istiyoruz. Sınav sistemimizdeki değişiklikler ile birlikte bu değişiklik bizleri olumlu yönde etkileyecektir.Saygılarımı sunar , gereğinin yapılmasını arz ederim.

Bugün Ercan imzanı bekliyor!

Ercan Kaplan bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «ÖSYM: Mühendislik ve Öğretmenlik Taban Başarı Sırası Düzeltilsin !». Ercan ve imza atan diğer 63 kişiye katıl.