ÖSYM'nin Lisans Ek Puan Adaletsizliği

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

ÖSYM 2018 YKS TERCİH KILAVUZU LİSANS EK PUAN ADALETSİZLİĞİ

Anadolu Sağlık Meslek Lisesi (Yeni adı ile Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi) mezunu tıbbi bakım ve tedavi eğitimleri almış, kritik bakım alanlarında stajını yapmış, uzman doktor ve teknisyen gözetiminde tedavi ve işlemlere katılmış, hastalara tıbbi bakım vermiş olan Anestezi ve Reanimasyon bölümü Anestezi Teknisyenliği dalı öğrencilerine ''Hemşirelik, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri'' alanlarında ek puan verilmemiş olup, herhangi bir tıbbi bakım ve tedavi uygulaması eğitimi almamış veya çok temel düzeyde bir bilgi olarak almış, mezuniyet belgesi tıbbi bakım vermeye yeterli olmayan bölümler olan ''Çevre Sağlığı'' ve "Hasta ve Yaşlı Hizmetleri" (Sağlık Meslek Liseleri ile bir bağı olmayan Kız Meslek lisesi bölümü) bölümlerine "Hemşirelik, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri'' (MYO) Lisans ek puanı verilmiştir.

Bu yapılan uygulama  dahili hastalıklar, ileri düzey uygulamalar ve tıbbi bakım hakkında eğitim alan Anestezi Teknisyenlerinin haklarının kısıtlanmasına  ve mağdur olmalarına neden olmuştur. Lisans ek puanının Anestezi ve Reanimasyon alanı mezunlarına da verilmesi ve mağduriyetin giderilmesini ilgili kurumlardan talep ediyoruz.

Kamuoyundan bu konuda tarafımıza destek bekliyoruz.

Bugün Barışhan imzanı bekliyor!

Barışhan KILIÇ bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «ÖSYM Başkanı: ÖSYM'nin Lisans Ek Puan Adaletsizliği». Barışhan ve imza atan diğer 299 kişiye katıl.