Az Görenler İçin Merkezi Sınavlarda Şekilli Sorulardan Muafiyet

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Görme yetersizliği olan öğrenciler şu an Rehberlik Araştırma Merkezlerinde Total Görme Engelli ve AZ GÖREN olarak geçmekte. Merkezi olarak  Milli Eğitim Bakanlığı ve ÖSYM tarafından yapılan sınavlarda AZ GÖREN öğrenciler için Ek süre okuyucu ve kodlayıcı desteği RAM raporuna istinaden verilmektedir.

Ama Şekilli sorulardan muafiyet bulunmamaktadır. Bu durum resmin bütününü görmede zorlanan bu öğrenciler için dez avantaj meydana getirmektedir. Eğitim öğretim hayatları boyunca tahtayı göremedikleri için kavramların oturması hep zorlaşmıştır. Sınav uygulamalarında ayrıca tüm eğitim aşamalarında kullandıkları elektronik büyüteç yada tablet gibi cihazlarında kullanımına izin verilmediği için şekilli soruların zihinde oluşması bu öğrenciler için çok zor olmaktadır.

Az Gören raporlu öğrencilerin de Total Görmeyen öğrenciler gibi Şekilli sorulardan muafiyet seçeneğinin Sınavlarda uygulanabilmesini ve ayrıca elektronik yada Normal cam büyüteçlerin sınavlarda kullanımına izin verilmesini istiyorum. Sizlerden bu kampanyayı desteklemenizi ve bu durumda öğrencilerin şartlarının kolaylaştırılmasına destek olmanızı istiyorum.