Petition Closed
Petitioning ÖSYM Başkanı Ali Demir

ÖSYM: 2013 Sonbahar YDS'den önce 1 YDS daha yapılsın!

7 Nisan 2013 İlkbahar YDS sonuçlarına göre toplam 289076 kişinin %75.43'ü; yani 218039’u sınavda 0-49 arası puan almıştır. Bu da bu kişilerin 2013 YDS'den aldıkları puanların baraj altında kalması yüzünden hiçbir yerde kullanamayacakları anlamına gelmektedir.

Daha önceden yılda 2 kez ÜDS, yılda 2 kez KPDS olmak üzere 4 sınava giriş hakkı kullanılabiliyorken YDS uygulamaya konduğu andan itibaren sınav sayısının yılda 2 kez olacağı belirtilmiştir. Ayrıca yeni sınav sisteminin uygulamaya geçişi, ÜDS ve KPDS’de 180 dk. olan sürenin YDS’de 150 dk.’ya düşürülmesi gibi etkenler daha sınava girmeden adaylarda sınava ilişkin kaygı yaratmıştır. Birçok aday maddi ve manevi olarak YDS’ye verdikleri emek ve çabanın karşılığına göremediklerini düşünmektedir. Ayrıca ÜDS ve KPDS’deki başarı ortalamalarına bakıldığında da sınava giren adayların tepkilerinin doğruluğunu sonuçlarda da sayısal olarak görmekteyiz.

İlkbahar YDS’de başarı sağlayamayan adayların Sonbahar YDS’ye kadar 6 aylık ara süreçte YDS puanına ihtiyaçları vardır. Bu yüzden 2013 Sonbahar YDS’den önce yeni bir sınav yapılmasını talep ediyoruz.

This petition was delivered to:
  • ÖSYM Başkanı
    Ali Demir

tez öğrencisi @tezimicinnaptim started this petition with a single signature, and now has 3,648 supporters. Start a petition today to change something you care about.

Today: tez öğrencisi is counting on you

tez öğrencisi @tezimicinnaptim needs your help with “ÖSYM: 2013 Sonbahar YDS'den önce 1 YDS daha yapılsın!”. Join tez öğrencisi and 3,647 supporters today.