ÖZEL YETENEK İÇİN 240.000 e HAYIR !

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Kurulunuzun açıkladığı ***2018 - YKS’den itibaren özel yetenek sınavı ile öğrenci alan öğretmenlik programlarına başvuru yapabilmek için adayların TYT
puanının en düşük 240 bininci başarı sırasına sahip olmaları gerekmektedir.*** kararınız aşağıda belirtilen sıkıntıları doğuracak olup, mevcut alınan kararın bir daha incelenip değerlendirilmesi konusunda,

Gereğini bilgilerinize arz ederiz.

Alınan Kararın Yol Açabileceği Temel Problemler :
1-  Spor Lisesi çıkışlı öğrencilerin ve milli sporcuların herhangi bir önceliği olmadan TYT'de 240.000'e girme şartının olması, bu alanın içinde en küçük yaştan itibaren bulunan ve hedeflediği mesleğinin gereği spor yapan kişilere çok büyük bir haksızlıktır.

2- Türkiye'de her yıl Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği için özel yetenek sınavına giren öğrencilerin çok az bir kısmı sıralamada YGS'de 240.000'de yer almaktadır ve bu öğrencilerinde çok az bir kısmı üniversitelerin istediği sporculuk seviyesindedir. Önceki yıllarda 240.000'e girmek Puan Türlerinin olmasından dolayı daha kolaydı ancak, TYT'de puan türü yok 240.000'e girmek çok daha zor durumda. Dolayısıyla Türkiye'deki tüm üniversitelerin bu uygulamayı yapması mevcut olan üniversitelerin özel yetenek sınavıyla kontenjanını dolduramamasına sebep olacaktır. 2017 Yılında Ankara Üniversitesinin baraj puanı 260'tı ve 2017 yılında YGS'de 240.000 yaklaşık 310 puana tekabül etmekteydi. Ankara Üniversitesi 70 kadın öğrenci alacakken sınavına baraj puanının yüksek olması sebebiyle 67 kadın girdi ve bu kadınların bir çoğu kazandığı halde gitmedi. Bu sebeple bir çok kontenjan boş kaldı. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Konya Necmettin Erbakan Üniversitelerininde baraj puanı 250'ydi. Bu üniversitelerde benzer problemleri yaşadılar. Bu üniversite örneklerinin sayısını arttırmak mümkün ve bu yıl 240.000 barajı gelirse bir çok üniversite kontenjanı dolmayacaktır.

3- Üniversiteler de geçen yıldan da kontenjan boşluğu fazla iken bu sene yine ve yine artacak. Bu durum hem eğitim açısından hem de yetenek şartları açısından düşüş demektir.

4- Yıllardır koşulsuz şartsız verilen formasyon eğitimi ve buna istinaden şu anda öğretmen kabul edilen binlerce kişinin olması alınan bu kararla taban tabana zıt bir olaydır. Alınan bu karar sektör içindeki öğretmenler arasında sportif başarı düzeyi açısından büyük farklılıklar oluşturacaktır.

5- Spor lisesinde okuyan ve bu alanı küçük yaştan itibaren benimsemiş kişilerin spor lisesindeki spora dayalı eğitim baz alındığında 240.000'de kendine yer bulma ihtimali çok düşüktür. Kendini bu alana adamış kişilerin öğretmenlik yapamaması hem bu kişiler hem de bu kişilerin yetenekleri açısından büyük bir kayıp olacaktır.

6- Beden Eğitimi ve Spor dersinin temel amacı öğrencinin hareket edebilme yeteneği kazanıp sporun faydalarından yararlanmasını sağlamaktır. Bunu öğrencinin, daha önce sporun çeşitli alanlarında mücadele etmiş, sportif öğretmenlerle tecrübe edip öğrenmesi hem öğrenci için hem de spora hayatını adamış bu eğitmenler için hayati ehemmiyettedir.

Lütfen taleplerimizi gözden geçiriniz ve gereğini yapınız.

...

Bugün Ece Belinay imzanı bekliyor!

Ece Belinay KAYIK bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «ÖSYM: ÖZEL YETENEK İÇİN 240.000 e HAYIR !». Ece Belinay ve imza atan diğer 37 kişiye katıl.