ÖSYM sınavlarına ulaşım kartıyla girme yasağı kaldırılsın!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

ÖSYM sınavlarına kopya aracı olabileceği gerekçesiyle ulaşım kartları sokulmamakta. Bir çok öğrenci sınavlar için evlerinden çok uzak yerlere atanabiliyor ve ulaşımlarını sağlamak için belediye otobüslerini, metroları kullanmak zorunda kalıyorlar. Bazı belediyeler sınava giden öğrenciler belgelerini gösterdikleri taktirde ücretsiz ulaşımlarını sağlarken dönüşte aynı otobüs kartı taşımayan öğrencilerden ücret talep ediyorlar. Sınavlara bozuk para sokmak da yasak, bu sebeple dolmuş kullanımı da sıkıntılı. Hiç kimse parasını, özel eşyalarını sokağa ya da güvenilirliği şüpheli insanların eline bırakmak zorunda değil. Bu sebeple ÖSYM'den en azından sınavlara otobüs kartı sokma yasağını kaldırmalarını ya da pazar günü ilk otobüsten saat 13.00-14.00 otobüslerine kadar belediye araçlarında öğrenciler için ulaşımı ücretsiz hale getirmelerini talep ediyorum.

Bugün Ayça imzanı bekliyor!

Ayça Acar bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «ÖSYM: ÖSYM sınavlarına ulaşım kartıyla girme yasağı kaldırılsın!». Ayça ve imza atan diğer 15 kişiye katıl.