Önlisans mezunlarına kısa dönem askerlik hakkı istiyoruz

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 5.000.

Dört yıllık üniversite bölümlerinden mezun olanlar kısa dönem askerlik yapabiliyorken, iki yıllık üniversite bölümlerinden mezun olanlar hiç okumamış olanlarla eşit sayılıyor. Askerlik elbette hepimizin vatani görevi ancak dört yıllık ve iki yıllık mezunlar arasında yapılan bu ayırımcılık uzun zamandır bir yığın gencin canını yakıyor ve askerliklerini sürekli tecil ettirmelerine ya da diploması işe yaramayacağını bilse de hiç mesleğini yapmayacakları bir dört yıllık açıköğretim bölümü yazmalarına ve yıllarını bu uğurda heba etmelerine neden oluyor.

Ülkemizde, askerliklerini tecil ettirenlerin sayısı askere tecil etmeden gidenlerin sayısından daha fazla. Bu durum hem gençlerimizin mesleklerinde ilerlemede hem bir engel teşkil ediyor hem de psikolojik açıdan sağlıklarını tehdit ediyor. Askerlikte neredeyse hiçbir ayrıcalık ve statüye sahip olmayan önlisans mezunları, isteksizce askerliğini yapmaktadır.

Örneğin dört yıllık mezunları askerliklerini şu anki mevcut sürede tamamlayabilirken, doktora ve master yapmış üstün vasıflı mezunlar bu süreden daha kısa bir askerliği ve iki yıllık mezunlar ise hiç okumamış olanlarla aynı sürede olan askerlik yerine en azından kısa dönem ile uzun dönem askerlik arasında bir zaman diliminde askerliklerini yapabilmeli diye düşünüyoruz.

Bu haksızlık artık ortadan kalksın, sesimize kulak verin.

Bugün Mustafa Cahit imzanı bekliyor!

Mustafa Cahit KALEMDAR bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Önlisans mezunlarına kısa dönem askerlik için bize destek verin!». Mustafa Cahit ve imza atan diğer 3.240 kişiye katıl.