DMD (Duchen muskiler distrofi)

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

DMD, bir erkek çocuğuna, annesinden kalıtım yoluyla aktarılabilmektedir. ... Duchenne Musküler Distrofi (DMD) X kromozomuna bağlı çekinik kalıtılan bir kas hastalığıdır. Bacak ve kalça bölgesinden başlayarak tüm vücut kaslarının kuvvetten düşmesi ve körelmesi sonucunda hasta hareket kabiliyetini kaybeder.

Belirtilen hastalığın maalesef kesin bir tedavisi yok fakat üzerinde çalışılan ilaçlar mevcut hastalığı daha iyi bir duruma getirmek için Hindistan da bir tedavi yöntemi geliştirildi mevcut hastalık benim yeğenim de de mevcut maddi olanakları asgari ücret düzeyinde olduğu ve babasının da net bir işi olmadığı için maalesef bu hastalıkla ilgili tedavisini olamıyor bu konuda sizlerden desteklerinizi bekliyoruz en azından sağlık bakanlığının yurt dışında bulunan bazı tedavi aşamalarını ülkemizde yeğenim ve onun gibi olan çocuklar için bir adım atılması konusunda imzalarınızı bekliyoruz sadece 5 dakika ayırarak maddi ve imza atarak manevi olarak destek olursanız çok büyük bir iyilik yapmış olacaksınız teşekkürler.