Petition Closed

Çağrımızdır

Ölümleri Durduralım!

Türkiye çapında çeşitli cezaevlerinde 800’e yakın Kürt siyasi mahpus tarafından 12 Eylül 2012 tarihinde başlatılan süresiz ve dönüşümsüz açlık grevinde telafisi mümkün olmayan yaşamsal sorunlara ve ölümlere yol açabilecek bir aşamaya gelindi.

Bedenlerinin çektiği acıyla seslerini duyurmaya çalışmaktan başka çaresi kalmamış insanların, ölmeyi göze alarak attığı bu çığlığı duyuyoruz. Vicdanlarımız bir insanın açlık çekerek ölümünü sessizce izlemeye izin veremez, vermemeli.

Her gün ölümüne seyirci kaldığı için aslında ölümüne izin verdiği insanlarını topraklarına gömen bir toplumun, ektiği tek şey kötülük olur. Bu kötülükten sadece şiddet ve zulmün doğacağını biliyoruz.

Ölüm karşısında çaresizliğimizden kurtulmak zorundayız. Bu nedenle öncelikle Türkiye toplumunu vicdani ve siyasal sorumluluğunu göstermeye ve başta devlet yetkilileri olmak üzere, siyasetçileri, medyayı cezaevlerinden her an gelebilecek ölüm haberlerini durdurmak üzere derhal harekete geçmeye çağırıyoruz.

Letter to
Nilgün Toker, Melek Göregenli, Melih Yalçın, Coşkun Üsterci, Haluk Tekeli
Ölümleri durdurmak için hemen harekete geçilmeli

Çağrımızdır