Kampanya Kapatıldı

Öğretmenlerimize Dokunma,Dokundurtma!

Bu kampanya 320 destekçiye ulaştı

İlimizde farklı okullarda çalışmakta olan birçok eğitim emekçisi arkadaşımıza sendikal faaliyetler gerekçe gösterilerek (50 kişi) ‘’Uyarı, Kınama, 1/30 maaş kesimi gibi cezalar verilmiş, bazı arkadaşlarımız için de ‘’Kademe Durdurma ve İl Dışı Yer Değişikliği’’ (Hakan EKER, İlhan USLAN, Derya KIRMIZITOPRAK, Sevda YAVUZ ERDEM, Uğur AYDOĞDU, Selahattin ERDEM, Faruk İREZ) gibi cezaların teklif edildiğini üzüntü ve esefle öğrenmiş bulunmaktayız.
Çocuklarımızın geleceği için gayretle çalıştıklarından hiç şüphe duymadığımız bu insanlar, öğrencilerinin eğitim hakkını engellemek şöyle dursun, ülkedeki tüm çocukların eğitim hakkı, Laik ve Bilimsel Eğitim, demokratik bir toplum yaşamı için mücadelenin de önemli bir parçası olmuşlardır.
Öğretmenlerimize yöneltilen suçlama ve ceza kararlarının Anayasamız, Uluslararası Hukuk ve bu konuda daha önce verilen mahkeme kararları açısından da bir karşılığı yoktur. Bu karar ve cezaların uygulanması halinde, asıl o zaman öğrencilerimizin ‘’eğitim hakkı’’ ellerinden alınmış, öğrenciler, veliler ve bütün Sinoplular cezalandırılmış olacaktır.
Çocuklarımızın; ufku geniş, toplumsal sorunlara duyarlı, okuyan, araştıran insanlar olarak yetişmeleri için çaba harcayan, öğrencilerini hepimizden çok düşünen ‘’ÖĞRETMENLERİMİZE DOKUNMAYIN’’ .
Bu konuda alınan/alınacak kararların, gerek hukuku gerek vicdanları yaralamadan tekrar gözden geçirilmesi dileğimiz ve isteğimizdir...

Bugün Hülya imzanı bekliyor!

Hülya Gümüş bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Öğretmenlerimize Dokunma,Dokundurtma!». Hülya ve imza atan diğer 319 kişiye katıl.