ÜNİVERSİTELER AYRILMASIN

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Şu an İstanbul Üniversitesi’ne bağlı olan İstanbul Tıp Fakültesi’nin, İletişim Fakültesi’nin, Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi’nin sunulan yasa tasarısıyla beraber üniversitemizden ayrılması söz konusu. Burada İstanbul ve diğer illerimizdeki önemli üniversitelerin ayrılmasının tarihi bütünlüğü bozmanın dışında çoğu üniversitenin düzenini bozacağını biliyoruz. Üniversiteleri, öğrencileri ve akademisyenleri doğrudan ilgilendirirken, hiçbir şekilde sorulmadan karar alınmasını şiddetle kınamakla beraber bu durumun karşısında olduğumuzu belirtiyoruz. Eğitim Fakültesi’nin İÜ bünyesinden ayrılması Fen-Edebiyat öğrencilerinin kendi üniversitesinden formasyon alma hakkını ortadan kaldırıyor. İstanbul Üniversitesi diye girdiğimiz okuldan İbni Sina Üniversitesi mezunu olarak çıkmak istemiyoruz. Ve diğer üniversite öğrencilerinin de sesi olarak yazıyoruz. Üniversitemizin bütünlüğünü, tarihini, geleceğini korumak için bütün öğrencileri dayanışmaya çağırıyoruz.
İstanbul Üniversitesi Öğrencileri

Bugün Zeynep imzanı bekliyor!

Zeynep Şengönül bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Öğrenci ve Öğretim Üyeleri: ÜNİVERSİTELER AYRILMASIN». Zeynep ve imza atan diğer 180 kişiye katıl.