Îmbunătățește milioane de vieți! Spune guvernului tău să elimine exploatarea din afaceri

Îmbunătățește milioane de vieți! Spune guvernului tău să elimine exploatarea din afaceri

Lancée le
21 septembre 2023
Signatures : 934Prochain objectif : 1 000
Soutenir maintenant

Pourquoi cette pétition est importante

Vești bune! Uniunea Europeană introduce o legislație care va obliga marile companii din Uniunea Europeană (UE) să își verifice lanțurile de aprovizionare pentru a depista sclavia și exploatarea și să acționeze în cazul în care constată existența acestora.

Termenul tehnic este "due diligence", ceea ce înseamnă garantarea drepturilor muncitorilor care produc bunuri sau servicii pentru o companie.  Acești muncitori ar putea fi într-un birou din orașul tău sau într-o fabrică din cealaltă parte a lumii.

Milioane de oameni care se află în spatele bunurilor și serviciilor pe care le cumpărăm au de fapt o viață mizerabilă din cauza condițiilor de muncă periculoase și opresive, a salariilor de mizerie sau a traficului de persoane. Această directivă a UE privind due diligence va schimba vieți.

Atunci când Parlamentul European și-a dat avizul cu privire la proiectul de lege al UE, a adăugat câteva cerințe noi și strălucite, printre care se numără faptul că mai multe companii (nu doar cele mai mari) vor trebui să respecte normele și să verifice mai departe, mai în detaliu, în lanțul de aprovizionare. Deputații europeni au fost de acord, de asemenea, că muncitorii trebuie să primească un salariu decent și să dispună de căi de obținere a justiției.

Dar dacă nu există o pedeapsă reală, de ce s-ar deranja unele companii să facă ceea ce trebuie?

Este vital ca aceste companii să se confrunte cu o sancțiune financiară mare dacă încalcă în mod clar si deliberat normele UE.

Iar riscul unei amenzi mari trebuie să fie același în întreaga Uniune Europeană. În caz contrar, o companie lipsită de etică se poate muta pur și simplu în cel mai ieftin loc. Acest lucru nu este corect pentru celelalte companii.

Parlamentul European a convenit ca "...limita maximă a sancțiunii pecuniare să nu fie mai mică de 5% din cifra de afaceri mondială a întreprinderii..." (amendamentul 290).

5% din cifra de afaceri mondială ar îngrijora acționarii și directorii. 5% ar însemna că societățile ar trebui să respecte noile reguli.

Vrem toate aceste lucruri extra pe care le-a cerut Parlamentul European! 

Parlamentul European, Comisia și Statele Membre negociază acum ultimele detalii.

Va accepta statul membru din care tu faci parte standardele mai ambițioase ale Parlamentului sau va slăbi normele?

Guvernele noastre trebuie să audă de la public, să audă că noi vrem ca ele să fie îndrăznețe.

Dacă ai peste 18 ani și ești cetățean al UE, te rugăm să semnezi această petiție pentru a cere guvernelor naționale din întreaga Uniune Europeană să accepte cererile Parlamentului European privind due diligence, în special sancțiunea de 5% din cifra de afaceri mondială.

Mulțumim!

Membrii European Freedom Network (EFN)

EFN este o rețea de proiecte care luptă împotriva traficului de persoane și a exploatării umane. https://www.europeanfreedomnetwork.org/ 

 

Soutenir maintenant
Signatures : 934Prochain objectif : 1 000
Soutenir maintenant