Online sınav ile değil ödev ile değerlendirme istiyoruz!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NE

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını ile birlikte ülkemizde de üniversiteler önce üç hafta süreyle tatil edilmiş ve 30 Mart 2020 tarihinden itibaren üniversitemizde de örgün eğitim süreci uzaktan eğitim olarak sürdürülmeye başlanmıştır. Rektörlüğümüzün çalışmaları doğrultusunda biz Çukurova Üniversitesi öğrencilerini mağdur etmemek için diğer birçok üniversitenin başaramadığı başarılmış ve diğer üniversitelere nazaran çok daha iyi bir alt yapı ile bu süreç sürdürülmeye çalışılmaktadır. Gerek rektörlüğümüz, gerek değerli öğretim üyelerimiz ve gerekse de öğrenciler bu duruma alışmak ve bu süreçten en az kayıpla çıkmak için fazlasıyla çaba sarf etmektedir. Fakat ne yazık ki sistemin henüz çok yeni olması dolayısıyla teknik aksaklıkların tam olarak giderilemediği ortadadır. Bazı dersler için çoğu arkadaşımız yüklenen dosyaları indirmede, sanal ders esnasında hocalarımızın sesini duymada ya da ders içeriklerini görmede bir takım sorunlarla karşılaşmaktadır. Ayrıca yine birçok öğrenci arkadaşımız da bulunduğu yerlerden sağlıklı bir internet erişimi sağlayamamaktadır. "Perculus+" yayın sağlayıcısı ile derslerde bile bu sorunları henüz aşamamış durumdayken değerli hocalarımız 8. Hafta ile birlikte bu sistem üzerinden online ve senkron olarak, not ortalamasına %20 etki edecek bir ara sınav yapacaklarını belirttiler. Bu konuda rektörlükten henüz kesin bir açıklama gelmediğini, kendilerinin de henüz tam bir bilgi sahibi olmadıklarını ve sınav yerine ödev verme şanslarının da olabileceğini dile getirdiler.

Bizler Çukurova Üniversitesi öğrencileri olarak, rektörlüğümüzün bu süreçte yapmış olduğu çalışmaları dikkatle takip ediyor, bizleri mağdur etmeyeceğine güveniyor ve bir talebimizi dile getirmek istiyoruz. Henüz tam olarak başarı sağlanamamış sistemde bu aşamadayken online-senkron sınav yapılmasının değerlendirmede sağlıklı olacağını düşünmüyoruz. Bütün derslerimizde sınav yerine daha öğretici ve sağlıklı olacağını düşündüğümüz ödev değerlendirmesi yapılmasını talep ediyoruz. Rektörlüğümüzün bu konudaki çalışmalarda kaygılarımızı ve talebimizi dikkate alarak adım atacağını ümit ediyoruz.

"Değerlendirme sürecinin online sınav ile değil ödev ile gerçekleştirilmesini istiyoruz."

Saygılarımızla.

Çukurova Üniversitesi Öğrencileri