Yüz yüze mezuniyet kutlaması hakkımız!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.
Çukurova Ünüversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı (Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı) tarafına Ebru Usta bu kampanyayı başlattı

Pandemi sürecinde maalesef hayatımız alt üst oldu. Sevdiklerimizi kaybettik belki kendimiz bile hastalık yüzünden zor günler geçirdik. Normal hayatımızda sahip olduğumuz sıradan rutinlerimizden bile mahrum kaldık. Bu şartlarda olumsuz etkilenenen bir alan da eğitim oldu her yönüyle. Eğitim hayatımızın üç dönemi bilgisayar başında evlerde hapis geçti. Kimi uzaktan öğretimi faydalı buldu kimi ise aşırı zorlandı, bunalıma giren, psikolojisi bozulan öğrenciler oldu. Bu kötü süreç sonunda nihayet normal hayatımıza dönmeye başlıyoruz. 2021 temmuzda pandemi kısıtlamaları kalkmış durumda. Normal hayat standartlarımıza kavuşmuş durumdayız. Konserler, düğünler gibi toplu eğlence alanları dahil aktifleşmiş durumda. Tabii öğrencilerin dört gözle beklediği dönem sonu mezuniyet törenlerinin akıbeti pek iç açıcı olmadı. Birçok üniversite mezuniyet ve kep törenlerinin yüz yüze ya da çevrim içi yapılması kararını fakültelere bırakmıştı. Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi de mezuniyet törenini çevrim içi yapmaya karar vermiş. Valiliklerden bu tür etkinliklere izin verilirken, birçok üniversitede ve hatta Çukurova Üniversitesinin başka fakültelerinde yüz yüze mezuniyet kutlamaları gerçekleşirken fakültemizin bu kararı alması tüm öğrencileri derinden üzmüştür. Üniversite okuyan her insanın çektiği cefaları nihayetinde mezun olma mutluluğunu yaşaması ve sefaya dönüştürmesi, bunu ailesi ve sevdikleriyle beraber kutlaması çok özel bir gündür. Mecburiyet olmaksızın bu mutluluğun elimizden alınmasını istemiyoruz. Bizler Çukurova Üniversitesi 2020-2021 mezunlarıyız ve çevrim içi planlanan töreni kabul etmiyoruz, mezuniyetimizi yüz yüze kampüsümüzde kutlamak istiyoruz. Fakültemizden yüz yüze mezuniyet kararı istiyoruz.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.