"Çorum Ortaköy İlçesine, Şapinuvaya Müze Yapılsın, Emanetler Yerinde Kalsın."

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Çorum’un Ortaköy, ilçesinde yer alan Şapinuva Hititlerin önemli idari merkezlerinden birisidir. Hitit Çağında, hem siyasi hem de coğrafi konumu nedeniyle stratejik bir noktada yer alan şehir, önemli bir askeri ve dini merkezdir. bu sebeple Çorumun Ortaköy ilçesi Doğal Güzellikleriyle olduğu Kadar Tarihiyle de ünlü bir ilçemizdir. Gençler Olarak düzenlediğimiz geziler neticesinde gördük ki bu bölgeden kazılar neticesinde çıkartılan tarihi eserler yerinde sergilenmeleri yerine farklı müzelerde sergilenmektedir. gezi rehberimizden edindiğimiz bilgilerin sonucunda somut olarak eserleri görememiş olmak bizi derinden üzmüştür ve bu imza kampanyasının başlatmamıza sebep oluşturmuştur. Ortaköy ilçemize ihtiyaçları karşılayacak bir müze yapıldığı taktirde tüm eserlerin somut olarak yerinde incelenebilmesi bölgeye düzenlenen gezilerin doğru şekilde amaçlarına ulaşabilmesini sağlayacaktır. Çorum Ortaköy İlçemize Müze yapılması hususunda başlattığımız imza kampanyamıza Desteklerinizi Bekliyoruz.

Bugün Hitit Üniversitesi Genç İyilik Külübü imzanı bekliyor!

Hitit Üniversitesi Genç İyilik Külübü bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Çorum Ortaköy İlçesine, Şapinuvaya Müze Yapılsın, Emanetler Yerinde Kalsın.». Hitit Üniversitesi Genç İyilik Külübü ve imza atan diğer 61 kişiye katıl.