Çorlu'da Eski Hastaneler Bölgesi Park Olsun

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 7.500.

Çorlu'da, Omurtak Caddesi ile Atatürk Bulvarı'nın arasında bulunan çevresi Çorlu'nun en büyük caddeleri ile çevrili bir alan var. İçerisinde; Eski Devlet Hastanesi, Eski Kız Meslek Lisesi, Eski Asker Hastanesi ve asker lojmanları bulunuyor. 1940 yılından beri hizmet veren Asker Hastanesi binası 2016 yılının Nisan ayında Cumhuriyet Dönemi anıtsal eseri olarak Edirne Kültür Varlıkları Koruma Kurulu tarafından tescil edildi. 1965'den bu yana hizmet veren Devlet Hastanesinin yeni yerine gitmesi ile birlikte boş kalan binalar hiç de kamu binasına yakışmayacak bir görünüme büründü! Bir kısmı yıkıldı. Eski Kız Meslek Lisesi yeni yerine taşındı.

Trakya'nın en büyük nüfusuna sahip, üç il merkezinden de büyük, ticaretin en yoğun yaşandığı kenti olan Çorlu'da, eski hastaneler bölgesi; Eski Asker Hastanesi, Eski Devlet Hastane'si ve Eski Kız Meslek Lisesi'nin bulunduğu alan Çorlu'nun nefes alması için son çare!

Bu arazinin konut alanı yahut ticaret alanı olarak olarak kullanılması zaten kalabalıklaşma ile boğuşan kentin tam orta noktasından hançerlenmesi olacaktır! Kamu adına, çevresinde yaşayan 300.000 kişinin şehir içinde nefes alabileceği (halen de kısmen yeşil olan) alanın park yapılmasını istiyorum. İlgililere arz ederim.

Bugün MURAT imzanı bekliyor!

MURAT SEVGİ bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Çorlu'da Eski Hastaneler Bölgesi Park Olsun». MURAT ve imza atan diğer 5.206 kişiye katıl.