ÇOMÜ Fen Edebiyat Fakültesine Şanslı heykeli yapılmasına destek verin

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

ÇOMÜ Fen Edebiyat Fakültesi'nin Ziraat Fakültesi'ne doğru olan orta kapısını kullananlar bilir, kapıyı açıp dışarıya doğru adımınızı attığınızda gri beyaz tüyleri, kısa kuyruğu ve muhteşem göbeğiyle bir kedi karşılar sizi. Adı Şanslı olan bu kedi, etrafta bulunan diğer kedilerin yanında fazla kiloları ve kendine has oturuşu sebebiyle hemen dikkat çeker. Bütün gününü uyuklayarak, yuvarlanarak ve tabii yemek yiyerek geçiren Şanslı, Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyelerinin ve öğrencilerinin maskotudur. Bu nedenle, Oğuz Atay'ın Tehlikeli Oyunlar romanında geçen “Beni hemen anlamalısın, çünkü ben kitap değilim, çünkü ben öldükten sonra kimse beni okuyamaz, yaşarken anlaşılmaya mecburum” sözlerinin de etkisiyle hâlâ aramızda olan ve yaşarken anlaşılması gereken Şanslı'nın o meşhur oturuşuyla bir heykelinin yapılmasını talep etmekteyiz. Şanslı öldükten sonra değil de yaşarken yapılacak bir heykel, onun geride bırakacağı anısına nasıl yaklaşacağını göstermesi açısından da ayrıca önemlidir. Kadıköy'ün Tombili heykeli varsa ÇOMÜ'nün neden Şanslı heykeli olmasın! Bu nedenle, ÇOMÜ Fen Edebiyat Fakültesine bir Şanslı heykeli yapılmasını ve o malum kapıya "Şanslı Kapısı" adının verilmesini istiyorsan haydi kampanyayı imzala.