Kampanya Kapatıldı

Çok geç olmadan ablamın hayatını mahvedecek karara dur deyin.

Bu kampanya 346 destekçiye ulaştı

Merhaba ben ablam Dilek Ateş için Yazıyorum. Kendisi çok büyük bir iftiraya kurban gitmek üzere.

Ablam Dilek ve eşi Mesut 1.7.2015 tarihinde sabaha karşı evlerine düzenlenen bir operasyonla hiç bir açıklama yapılmaksızın Gayrettepe asayiş sube karakoluna göturuldü. Kendilerine neden gözaltına alindiklari 1 gun sonra avukatlari tarafindan bildirildi.26.06.2015 tarihinde saat 18.00- 23.30 saatleri arasinda Ataşehir de bir İşhanında bulunan isyerinde 400.000 tl lik elektronik eşya soygunu yapıldığını hırsızlık mallarının bir kısmı teyzemizin oğlunun evinde ve bir kısmıda yine arkadaşı B. K. isimli kisi ile birlikte kiraladıkları bir depoda bulunduğunu bildirdi.Hırsızlığı yaparken yanlarinda motorlu bir çift de olduğunu ve bu zan ile göz altına alindiklarini bildirdi.3 gün gozaltinda tutulan ablam ve enisteme 3.günün sonunda cikarildiklari mahkemede delil yetersizliğinden denetimli serbestlikle tutuksuz yargılama kararı verildi. Bu arada göz altinda iken soyulan isyerinin guvenlik gorevlilerinden ve aynı han da calisan 2 kişi tarafından ablamın teshis edildiği söylendi. Olay gunu 26.06.2015 tarihinde saat 19.00 civarinda ablam evinden cıkıp tesadufen seyrantepe emniyet taksi duragina ait bir taksiye binerek seyrantepede oturan annemizin evinde verilen iftar yemeğine katıldı ve tum aileyle beraber yemekteydi.iftar saatinin 20.45 civarinda oldugu dusunulurse ortalama 35-40 kilometre uzaklikta olan Atasehirde ayni saatlerde bulunarak hirsizlik yapmasi fiziken mumkun degildi. Ablami annemin evine getiren taksicinin sahitligi mahkemeye sunuldu.Ama mahkeme tarafindan göz ardı edildi. Saat 21.00de calistigi isten cikarak kayinvalidesinin yani annemin evine gelen enistem de ayni sekilde aile yemegine katildigindan seyrantepedeydi.Bağlantı kurulmasinin sebebi sadece enistemin motorunun olusu(ki kendisi Etiler'de burger et adlı büfede motorlu paket servis isinde calisiyordu) ve 1 kadin 1 erkek tarafından işlenen bu hirsizlik sucunun ortaklarindan birinin teyzemizin oğlu oluşuydu. (Teyzemizin oglu olay sonrasinda yurtdışına kaçmış dolayısıyla ifadesine basvurulamamistir. Hatta Dosyanin bir an once sonuca ve karara baglanmasi adina adı dosyadan ayrilmis ve hatta dosyada tanik olarak yazilmistir.)((Eniştemin kullandigi motor ve hirsizlikta kullanilan motor baska motorlardir.Hırsızlık ta kullanilan motor siyah renk enistemin motoru isi gri renktir vehırsızlık yapılan motorun plakası ile farklıdır hırsızlıkta kullanilan motor B.K.nin karısı S.K ya aittir.)) Aynı aksam ablam ve enistem sanayi mahallesinde bulunan Kastamonu şenpazar otobus firmasina ait acenteye enistemin babasinin koyden gonderdigi bir paketi teslim almak uzere ugramalari ve bu firmaya ait guvenlik kameralarinda saat 22.30 civarinda sanayi mah.olduklarıni bildirir goruntulerde mahkemeye sunuldu,fakat buna rağmen mahkeme tarafından bu delilde dikkate alınmadı.teşhis eden kisilerin mahkemede tekrar dinlenmeleri uzerine gorduklerini soyledikleri kadinin 20-25 yaslarinda ve 170 boylarinda biri oldugunu soyledi ablam 32 yasinda ve 155 boyundaydi.bu celiskili ifadeye ragmen hakim karari bozmadi.olayı yapan kadinin ustunde motorcu montu oldugu soylendi ama ablamin o gune ait mahkemeye sunulan guvenlik kamerasi goruntulerinde uzerinde yazlik ince cizgili bir hirka olduğu görünüyordu.Ablamin evinden ne bir hirsizlik mali ne de hirsizlik yapildigina dair bir delil cikmadi.parmak izleride olay yerinde yoktu.Zaten ablam Dilek hayati boyunca Ataşehir e hic gitmemisti. Olay gunu enistemin is yerinde bulunan guvenlik kameralarında is yerinde olduguna dair goruntuler mahkemeye sunulunca enistem beraat ettirildi ayni mahkeme ablama 9 yil hirsizlik, 1 yil mala zarar verme ve 4 yilda dokunulmazlik ihlali sebepleriyle toplam 14 yil hapis cezasi verdi.Hakkında onu beraat ettircek birçok delil olduğu halde sucsuzlugu ispatlanamayan tüm delil ,şahit ve görgü tanıklarıni hiçe sayan mahkemenin vicdani kararı yeniden irdelenmesi icin desteklerinize ihtiyacımız var.Durum çok acil ve ciddidir 32 yaşında gencecik evli ve 2 çocuk annesi bir kadının hayatı mahvolmak üzere nolur yardım edin.anne ve babam tüm imkanları zorlamak adına ankaraya Cumhur baskanligi köşküne dahi gittiler fakat yetkili kimse ile görüşemeden elleri boş döndüler.siz yardım etmezseniz biz artık boğaz köprüsüne çıkıp dikkatleri üzerimize bu şekilde çekmeye çalışıcaz. Allah rızası için yardım edin.

Faili meçhul bir suç üstüne yikilmak üzere ve ablama 14 yıl hapis cezası kesildi. Hakkında onu beraat ettircek birçok delil olduğu halde sucsuzlugu ispatlanamayan tüm delil ,şahit ve görgü tanıklarıni hiçe sayan mahkemenin vicdani kararı yeniden irdelenmesini ve bu kararın siz bilir kişiler ve avukatlarınız tarafından bozulmasını gerçek suclularida yine ekibiniz tarafından bulunup ortaya çıkarılması ve adalete teslim edilmesi konusunda yardımlarınızı rica ederim.Durum çok acil ve ciddidir 32 yaşında gencecik evli ve 2 çocuk annesi bir kadının hayatı mahvolmak üzere nolur yardım edin.anne ve babam tüm imkanları zorlamak adına ankaraya Cumhur baskanligi köşküne dahi gittiler fakat yetkili kimse ile görüşemeden elleri boş döndüler.siz yardım etmezseniz biz artık boğaz köprüsüne çıkıp dikkatleri üzerimize bu şekilde çekmeye çalışıcaz. Allah rızası için yardım edin.

Bugün Melek imzanı bekliyor!

Melek Yaşar Yolcu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Çok geç olmadan ablamın hayatını mahvedecek karara dur deyin.». Melek ve imza atan diğer 345 kişiye katıl.