ÇOCUKLARIMIZ İÇİN TÜRK ŞEKER FABRİKALARI SATILMASIN!!!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

Günümüzde gerekliliği 5 yaşındaki çocuğa sorsan, satılmasın, kapatılmasın tepkisi vereceği, Anadolu da yaşayan doğrudan  olarak 8-10 milyon dolaylı olarak tüm TÜRKİYE'yi ve vatandaşlarımızı ilgilendiren, Bizleri ve geleceğimizi NBŞ(Nişasta bazlı şeker) kullanmaya mahkum edecek olan Türkiyenin son yerli ve milli Fabrikaları olan Türk Şeker Fabrikaları SATILMASIN!!!

Mirasyedi evlat gibi Milli Görüş’ün yaptığı fabrikaları teker teker elden çıkarıyor. Bilindiği gibi; Afyon, Alpullu, Bor, Çorum, Elbistan, Erzincan, Burdur, Erzurum, Ilgın, Kastamonu, Kırşehir, Turhal, Yozgat ve Muş şeker fabrikaları özelleştirme kapsamında  satılacak.

Peki bunları niçin satıyorlar? Daha fazla pancar ekilsin, daha fazla şeker üretilsin diye mi? Fabrikaları yenileyip ülke ekonomisine daha fazla katkısı olsun diye mi? Hayır! Bunların özelleştirilmesinin tek bir sebebi var: Rant.

Milleti Amerikan sigarasına mahkum ettiler. Şimdi aynı şeyi şekerde yapıyorlar. Şeker fabrikalarını özelleştirip pancar üreticisini de bitirecekler.

Nakliyecisini, çapacısını, mevsimlik işçisini, küspecisini, gübrecisini, hayvancısını, fabrika da çalışanını da kattığınızda doğrudan ve dolaylı olarak yaklaşık 10 milyon kişiyi ilgilendiren bir sektör.

ABD'de son 30 yılda üç kattan fazla görünen karaciğer kanserlerinin sebebinin mısır şurubu olduğu bilimsel olarak kanıtlandı.

Yanlış politikalar yüzünden zaten köyler boşaldı. Tarımla geçinen ilçeler boşaldı. Şimdi bu fabrikaları satarsanız Anadolu’daki şehirler boşalacak. Şunu unutmayın; sınırı asker korur; toprağı insan. İnsanları topraksızlaştırıyor, toprağı da insansızlaştırıyorsunuz.

Avrupa ülkelerinde nişasta bazlı şeker kotası ort.yüzde 1-2’lerde, Türkiye'de ise yüzde 10’lar seviyesinde. Şeker fabrikalarını özelleştirmek halkın sağlığıyla oynamaktır.

ŞEKER PANCARI na kota uygulayan ve zarar etmesi için elinden geleni yapanlar, bugün kağıt üstünde haklı görünebilirsiniz. Yarın elin abd'lisi fabrikaları alıp teker teker kapattığında geç kalmış oluruz.

Bugün Necati imzanı bekliyor!

Necati Apaydın bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «ÇOCUKLARIMIZ İÇİN TÜRK ŞEKER FABRİKALARI SATILMASIN!!!». Necati ve imza atan diğer 2.296 kişiye katıl.