Çocuklar için oyuncak silahların üretimi ve satışı yasaklansın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

• Çocukların gelişimi küçük yaşta oynadığı oyuncaklardan geçiyor bir yerde. Bu onların algısını ve kişilik gelişimini çok etkiliyor.  "Çocuklar için silah şeklinde oyuncakların üretimi durdurulsun ve piyasaya sunulmasın." etrafımda gözlemlediğim çoğu 'yanlış' diyebileceğim oyunların içeriğinde silah oyuncaklarıyla oynanan oyunlar var. Küçük yaşta onların gelişimine üretkenlik ve yaratıcılık katmamız gerekiyorken çoğumuz "şiddet eğilimi" katıyoruz. Kızlara evcilik oyuncaklarıyla genelde 'gelin' olma görevini yüklerken, erkeklere ise gücü birer saldırgan rolü yükleyerek kazandırmaya eğilimliyiz. Bu yüzdendir ki gelecekte erkeklerin büyük bir kesimi kontrolsüz gücü kendilerinde hak görebiliyorlar. (Erkek kadın ayrımı yapmak değil amaç fakat bu kesim daha az oranla kadında da ortaya çıkabiliyor). Ve toplumumuzun en büyük sorunlarından birinin  kaynağı bu noktada yol almaya güç kazanıyor. Kadına şiddet, saldırganlık, herhangi bir sorunu tartışmada kavga ve şiddet ile çözmeye çalışan bir kesim, tecavüz, cinayet, kolay ulaşılabilir suç aletlerini gurur ile taşıyan ve kullanan ergenlik ve daha üst yaştaki bireyler... Hepsi suç oranının artmasına, kadına verilen değerin hala tartışma konusu olmasına, kadın erkek eşitliğinin hala tartışılıyor olmasına, toplum içi güvensizliğe, huzursuzluğa yol açıyor. Buna engel olmak ve topluma sağlıklı kişilik gelişimine sahip bireyler kazandırmak adına bu kampanyaya  destek olmanızı bekliyoruz.

-Çözüm bununla sınırlı değildir. Asıl çözüm doğru çocuk eğitimi için "yapmadığımız" davranışlarla değil, uygulayabildiğimiz doğru yaklaşımlarla olur.

Bugün Ozlem imzanı bekliyor!

Ozlem Okdemir bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Çocuklar için oyuncak silahların üretimi ve satışı yasaklansın». Ozlem ve imza atan diğer 81 kişiye katıl.