Çocuk istismarcılarının çocuklardan uzak tutulması için somut adım atalım.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Çocuğunun cinsel saldırıya uğraması her ebeveynin korkulu rüyası haline geldi. Ama korkmak ve kahrolmak çocuklarımızı korumuyor.

ABD ve pek çok Avrupa ülkesinde olduğu gibi;

Çocukları istismar edenler için hapis cezasının yanısıra, çocukların bulunduğu eğitim kurumlarında, yuvalarda, ıslahevlerinde, hastanelerde, park ve bahçelerde görev almasının, çocukların bulunduğu bu ortamların yakınlarında ikamet etmesini, çalışmasını, çocukların bulunduğu park, yuva, okul gibi alanlara yaklaşmasını, 150 metre gibi bir sınır belirleyerek yasaklayalım. Bu yasakların ihlali halinde cezanın ne olacağını belirleyelim.

Bu sabıkalı suçlular için ayrı bir sabıka sicil sistemi kuralım.

Çocuklara yönelik tüm kurumları, işe alımlarda bu sicil kaydını kontrole zorunlu kılalım. İhmal halinde cezanın ne olacağını belirleyelim.

Denetim mekanizması işletelim.

Bu somut adımları atmak zorundayız. Çünkü;

Özellikle pedofilinin tedavisi yok. Kimyasal hadım gibi seçenekler tedavi edici olmadığı gibi, bu suçluların benzer suçları işlemesine engel olmuyor.

Hapis cezasının bir pedofili ıslah etmesi mümkün değil.

Bu suçlar aynı failler tarafından tekrar tekrar işleniyor ve mağdurları savunmasız çocuklar.

Üstelik cinsel suçlar, cinayet, tehdit, alıkoyma, işkence, yaralama gibi pek çok suçu da beraberinde getirebiliyor.

Çocuklara karşı işlenen cinsel suçlar, çocuğun sadece bedeninde değil, psikolojisinde de, sadece bugününde değil, yarınında da, sadece çocuğun kendisinde değil, ailesi, çevresi, çocuğun gelecek nesillerinde de korkunç ve onulmaz yaralar açıyor.

Bu cinsel suçlular için ileri sürülecek hiçbir hak ve özgürlük iddiası, böylesi bir yıkıcılıkla kıyaslanamaz.