Açık Öğretim Çocuk Gelişimi Lisans Programı Durdurulsun!!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Saglik Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Lisans Programı öğrencisi olarak mezun olduğumuzda "sağlık lisansiyeri" konumunda görevimizi gerçekleştirmekteyiz.  Sağlık lisansiyeri ve "KALİTELİ" bir Çocuk Gelişimci olabilmek için 1. Sınıftan itibaren anatomi, tıbbi biyoloji ve genetik, fizyolojinin temel ilkeleri, nörolojik gelişim, zihinsel engel, anne çocuk beslenmesi, beyin gelişimi, dil gelişimi, erken müdahale gibi ilk iki yılımızda yoğun teorik derslerin ardından 3. Sınıftan itibaren erken çocukluk dönemi uygulamaları, okul öncesi dönemi uygulamaları, topluma hizmet uygulamaları, gelişimsel değerlendirme ve gözlem teknikleri uygulaması, sağlık kuruluşlarında alan çalışması, yaz stajı, özel eğitim stajları gibi uygulama dersleri alarak ilk iki yılda gördüğümüz teoriyi uygulamaya aktarmayı öğrenmekteyiz. Bunu gerçekleştirebilmek için ise oldukça fazla emek sarfetmekteyiz. Çocuk Gelişimi gibi sadece teoride ders görmekle öğrenilmeyecek bir mesleğin Açık Öğretim Fakültesinde açılması hem alanda duayen olmuş hocalarımıza hem de biz örgün eğitim öğrencilerine yapılmış bir saygısızlıktır. Örgün olarak Cocuk Gelisimi programı veren üniversiteler her sene 60-70 civarında donanımlı mezunlar vermeye gayret gösterirken Istanbul Üniversitesi Çocuk Gelişimini Açık Öğretim de açarak programa 3000 öğrenci kabul etmiştir. Henüz önemi anlaşılmamış bu meslekte örgün eğitim almamıza rağmen bizim dahi iş olanağımız kısıtlı iken +3000 "sözde" Çocuk Gelişimcilerle yarışmamız bu bölüme emek veren hiç kimsenin haketmediği bir durumdur. Böyle önemli eğitimler almadan yalnızca teorik olarak kitap üzerinden ders çalışıp bu ünvana sahip olmak haksızlıktır. Mesleğimizin derneği konu ile ilgili çalışmalar yapmaya gayret gösterse de kapılar devamlı olarak yuzlerimize kapanmakta ve derdimizi kimse dinlememektedir. Sevgili Çocuk Gelişimciler ve bu mesleğin değerini bilen saygıdeğer arkadaşlar; geleceğimizi inşa edecek olan çocuklarımızın gelişimi, bilişsel, sosyal, duygusal, fiziksel bütün gelişim alanlarında donanımlı bilgi sahibi ve DENEYIMLI Çocuk Gelişimcilere emanet edilmelidir. Bu konu ile alakalı olarak duyarlı olmanızı temenni ediyorum ve bir an önce İstanbul Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Çocuk Gelişimi Lisans Programı'nın kapatılması için desteklerinizi bekliyorum.