ÇOCUK GELİŞİMCİLER LİSANS TAMAMLAMA HAKKINI İSTİYOR!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

Çocuk Gelişimi mezunları olarak uzaktan eğitimle veya açık öğretimle “Çocuk Gelişimi Bölümü Lisans Tamamlama Hakkı”mızın geri verilmesini talep ediyoruz. Ön lisans (iki yıllık) Çocuk Gelişimi ve Eğitimi mezunları kamuda da özel sektörde de iş bulamıyor. Maddi imkanları olmadığı veya hem okuyup hem çalışmak zorunda oldukları için örgün öğretimde önlisans eğitimi alamayan binerce kişi Dikey Geçiş Sınavı ile girebilecekleri lisans programlarının hayali ile açıköğretimden iki yıllık Çocuk Gelişimi programına kayıt olup bu programdan mezun oluyor.

Mezun olduktan sonra ise her iş başvurularında lisans mezunu çalışan aradıklarını söyleyen işverenler tarafından reddediliyorlar, veya önlisans mezuniyetleri olmasına rağmen ‘yardımcı eleman’ adı altında başvurdukları yerlere kabul edilip servise çıkmaktan tutun lavabo temizliğine kadar her işi yapmak zorunda bırakılıyorlar. Üstelik bu insanlar geçim sıkıntısı yüzünden asgari ücretin altında 700-800 TL’ye ve sigortasız olarak çalışmak zorunda kalıyorlar.

Stajının yapılması mutlak gereken sağlık bölümlerine lisans tamamlama hakkı verilirken çocuk gelişimciler işsiz bırakılıyor, kadınlar istihdamda yerlerini alamıyor. 2013 yılında Açıköğretim Fakültesinde olan Anaokulu Öğretmenliği bölümünün kapanmasıyla anaokulu öğretmeni olma amacında olan ve Çocuk Gelişimi bölümünden yine Çocuk Gelişimi / Çocuk Gelişimi ve Eğitimi / Çocuk Sağlığı dört yıllık lisans bölümlerine geçiş yapma hakkı olan çocuk gelişimi mezunları ve okuyanlarının önü tamamen kapanmış oldu.

Ebelik, İlahiyat, Hemşirelik vb. gibi meslekler için açık ya da uzaktan eğitim ile lisans tamamlama fırsatı verilirken biz Ön Lisans Çocuk Gelişimi mezunlarına fırsat verilmemesi kadının iş hayatına atılmasını önlemektedir ve işsiz kalmamızın önündeki en büyük engeldir. Aynı zamanda anayasamızdaki "Her Türk vatandaşının bu Anayasadaki temel hak ve hürriyetlerden eşitlik ve sosyal adalet gereklerince yararlanarak millî kültür, medeniyet ve hukuk düzeni içinde onurlu bir hayat sürdürme ve maddî ve manevî varlığını bu yönde geliştirme hak ve yetkisine doğuştan sahip olduğu" hususu da baz alınarak Sağlık Bakanlığının çalışanlarına verilen haklar gibi bizlere de açık ya da uzaktan eğitim ile Çocuk Gelişimi lisans tamamlama hakkımızın geri verilmesini önemle talep ediyoruz.

Devlet büyüklerimizden gereğinin yapılmasını arz ederiz.

Bugün Tülin imzanı bekliyor!

Tülin Göktürk bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «ÇOCUK GELİŞİMCİLER LİSANS TAMAMLAMA HAKKINI İSTİYOR! DESTEK OLUN!». Tülin ve imza atan diğer 1.326 kişiye katıl.