Yerlere sigara izmariti atılmasın, bu dünya hepimizin !

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Bir tane küçücük sigara izmariti çevreyi ne kadar kirletebilir ki diyebilirsiniz ama Türkiye’de yaklaşık 23 milyon sigara tüketicisi olduğu ve bunların her gün sadece 1 sigara izmariti yere attığını düşünülürse ne kadar büyük bir zehirin doğaya karıştığını tahmin edebilirsiniz.

Amerika’da bu konuyla ilgili olarak yapılan bir araştırmaya göre, sigara içenlerin %88’i sigara izmariti sorununu çevresel bir problem olarak görüyor ama %44’ü yere, %32’si de arabanın camından sigara izmariti atıyor. Çünkü kimse küçük bir izmaritin doğaya ne kadar zarar verebileceğini tahmin edemiyor.

Sokaklara, parklara, kumsallara attığımız sigara izmaritleri doğada kendi kendine çözünmüyor ve ekosistemi kalıcı olarak zehirliyor. Problemi çözmek ise çok kolay; Üzerine bastığınız toprağın, içtiğiniz suyun temiz kalmasını istiyorsanız ve Türkiye’de hala sigara tüketen 23 milyon insandan biriyseniz lütfen izmaritinizi yere değil çöpe atın.

Bugün Sude imzanı bekliyor!

Sude Yılmaz bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Çevre ve : Yerlere sigara izmariti atılmasın, bu dünya hepimizin !». Sude ve imza atan diğer 180 kişiye katıl.