HAYVANAT BAHÇELERİ KAPATILSIN / CLOSE THE ZOOS

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Hayvanların doğal ortamından uzaklaştırıp bir kafeste yaşamasına neden olmak bir canlının yaşam şartlarına uygun bir durum değildir. En iyi şartlar olsa bile hiçbir nedenle onları doğal ortamından alıkoyma gibi bir lüksümüz yok.Hayvanlar zekidir ve duyguları vardır. Severler, öfkelenirler, mutlu ya da mutsuz olabilirler. Hayvanat bahçesinde onları tutsak olarak tutmak, sadece bu yönüyle bile ahlaki değildir. Hayvanat bahçelerinde esaretin ve mutsuzluğun resmini çizen hayvanları lütufmuş gibi doğal yaşamından alıp kafeste tutma hakkına sahip değiliz.

Genelde hayvanat bahçelerinde hayvanların, hastalıklardan ve doğanın şiddetinden uzakta, daha uzun süre yaşadıkları düşünülür. Ancak bu doğru değildir. Yaşam alanlarının darlığı, kötü beslenme, kötü muamele hayvanların yaşam süresini kısaltmaktadır.

Hayvan sömürüsü olan bu durumu eğlence ve ticaret anlayışı çerçevesinde ilerlemektedir. Hayvanat bahçeleri ve tematik akvaryum hapishaneleri kapatılmalıdır. İlgili birimlerin bu konu hakkında adım atmaları gerekmektedir.

Virginia McKenna  ‘Özgürlük çok değerli bir kavram ve esaret altına alınan yaban hayvanları özgürlükten mahrum olmanın acısını fiziksel ve zihinsel olarak çekiyor.’