Kampanya Kapatıldı

Su Ürünleri Toptancı Hali’ni Tekirdağ Sahilinde İstemiyoruz!

Bu kampanya 295 destekçiye ulaştı

14 Haziran 2014 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliği gereği Planlı ve sağlıklı gelişimin sağlanması için, alışveriş merkezleri, sanayi, depolama, lojistik bölgeler gibi büyük alan kullanımına sahip alanların yer seçiminde, yerleşmelerin gelişme yönü, nüfus ve yapı yoğunlukları, ulaşım sistemi gibi özellikleri dikkate alınarak gerekli analiz çalışmaları yapılır; bu çalışmalar değerlendirilerek planlar hazırlanır.” maddesine aykırı bir karar olduğunu düşündüğümüz Tekirdağ Süleymanpaşa İlçesi Su Ürünleri Toptancı Hali inşaatına aşağıda belirtilen nedenlerden dolayı itiraz ediyoruz.

Tekirdağ Süleymanpaşa İlçesi Yavuz Mahallesi 1461 Ada 86 Parselde (Barbaros yolu üzeri) Adliye Sarayı bitişiğinde 6.888 m2 üzerinde inşa edilecek Tekirdağ Süleymanpaşa İlçesi Su Ürünleri Toptancı Hali için Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve yüklenici firma Ma-De İnş. Tur. Gıda San. ve Tic. Ltd. Şti / Murat Özen İş Ortaklığı arasında 06 03.2017 tarihinde ihalesi imzalanan anlaşmanın kısa zamanda iptal edilmesini ve bahsi geçen arsa için yapılaşmanın önüne geçilip projenin yeşil alan olarak yeniden değerlendirilmesini istiyoruz.

Bu arsa bir tarafında Tekirdağ Adalet Sarayı bir tarafı Devlet Hastanesi bir yanında Askeri Lojmanlar arkasında 0 metrede meskenler bulundurmaktadır. Bu kadar dar bir arsa içine binlerce aracın girip çıktığı bir projeyi sığdırmanın amacı nedir? Bu arsanın önünden yol geçmektedir ve mevcut limanlarla herhangi bir organik bağı yoktur, limanlara uzaktır.

Tekirdağ Süleymanpaşa ilçesinin mesken yoğunluğunun yaşandığı bu bölgede Su Ürünleri Toptancı Hali’ne giriş çıkış yapacak yüzlerce tır ve kamyon/kamyonetin yaratacağı trafik kargaşasının ilçemize katacağı huzursuzluğun dikkate alınması gerekmektedir. Projenin şehir merkezinin dışında planlanmasının Tekirdağ'ımız için daha doğru olacağı kanaatindeyiz.

Bu arsanın birey ve toplumun kültürel, sosyal ve rekreatif ihtiyaçlarının karşılanması ve sağlıklı bir çevre ile yaşam kalitelerinin artırılmasına yönelik, park, çocuk bahçesi, oyun alanı, spor alanları, meydan, rekreasyon alanı gibi açık ve yeşil alan olarak kullanılması gerekirken şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına ve kamu yararına uygun olmayan proje olarak sunulması son derece üzücüdür.

Bu arsanın çocuklarımızla, ailelerimizle, komşularımızla vakit geçirebileceğimiz deniz ve doğanın güzelliğini yaşayabileceğimiz sosyal tesisler olarak değerlendirilmesi adına tüm Tekirdağlılardan ve Tekirdağ'ı sevenlerden destek bekliyoruz.

Bugün Mutlu imzanı bekliyor!

Mutlu B bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Çevre ve Şehircilik Bakanlığı: Su Ürünleri Toptancı Hali’ni Tekirdağ Sahilinde İstemiyoruz!». Mutlu ve imza atan diğer 294 kişiye katıl.