Salda Gölü Millet Bahçesi Olmamalı

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Salda Gölü Beyaz kumsalından dolayı Maldivlere benzetilmektedir ancak; bu bayazlık gölün yavaş yavaş öldüğü anlamına geliyor.Göl çekildikçe bu bayazlıklar ortaya çıkıyor.

Salda gölünde yapılan araştırmalarda ve literatür kayıtlarında 61 familyaya ait 301 sucul ve karasal bitki türü belirlenmiştir. Bu türler içinde en önemli alana endemik olan Verbascum dudleyanum (Salda Bataklık Sığır Kuyruğu) ve diğer endemik tür olan Verbascum flabellifolium türleridir. Bu endemik türler Salda, Doğanbaba ve Kayadibi kesimlerindeki derelerin bulunduğu yerlerde gölden başlayarak genellikle tek yıllık otsu bitkilerin baskın olduğu kuşağa kadar acı suya toleranslı küçük boylu bitkilerin oluşturduğu kuşakta ve ağaçsı bitkilerin yer aldığı kesimlerde yaşamaktadır.

Bu alan Millet bahçesi olur ise yakın gelecekte bu türlerin hiç biri kalmayacaktır.

Öellikler bu canlılardan Salda Yosunbalığı, Otbalığı, Çokgözlü Anadolu Beyazı Kelebeği gibi hayvanlar ve  Salda Sığır Kuyruğu gibi bitkilerin tek yaşam alanları sadece Salda Gölü’dür.

Salda gölüne kıymayın efendiler.....Gölü Millet bahçesi yapmayı değil gölün kurumasını engelleyin.Göl olmazsa Milette olmaz Milletin bahçesi de..

http://www.saldagolu.com/salda-golundeki-hayvan-ve-bitki-varligi/ bu adresten endemik bitkileri ve hayvanları görebilirsiniz..

Bugün mehmet imzanı bekliyor!

mehmet aytar bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Çevre ve Şehircilik Bakanlığı: Salda Gölü Millet Bahçesi Olmamalı». mehmet ve imza atan diğer 186 kişiye katıl.