Plastik Şişe Tüketiminin Azalması İçin Şehirlerimizde Su Doldurma Otomatları İstiyoruz!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.
500 imzaya ulaşıldığında, bu kampanyanın öne çıkarılan kampanyalarda yer alma ihtimali artar.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve tarafına İyiliği Duyur bu kampanyayı başlattı

Dünyada her dakika 1 milyon plastik şişe satın alınıyor. Her yıl 500 milyar üretilen plastik şişelerin yarısından fazlası bir defalık kullanımın ardından çevreye atılıyor. Sahilde, yol kenarlarında, parklarda görmeye alışkın olduğumuz pet şişeler görüntü kirliliğinin yanı sıra insan sağlığını ciddi bir şekilde etkiliyor; denizlere ve okyanuslara ulaşarak başka canlılara zarar veriyor. Doğaya bırakılan plastik, yediğimiz balıkla bile tabağımıza geri dönüyor.

Bir plastik şişenin doğadan tamamen yok olması 450 yıl sürüyor. Okyanustaki çöplerin yüzde 90’ı plastikten oluşuyor. Her yıl en az 1 milyon deniz kuşu, 100.000 deniz memelisi ve deniz kaplumbağası, plastik kirliliği sebebiyle ölüyor.

Bireyler olarak doğayı ve geleceğimizi tehdit eden tek kullanımlık plastik tüketimini azaltmak için en etkili yollardan biri pet şişelerden vazgeçip çantamızda matara ile su taşımak. Fakat evden mataramızla birlikte çıksak da suyumuz bittiğinde doldurmak için bir yer bulmakta zorlanıyoruz. Bunun için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İl Müdürlükleri ve belediyelerimizin desteğiyle öncelikle büyükşehirlerde parklara, caddelere, metro istasyonlarına ücretli veya ücretsiz su doldurma otomatlarının konulmasını istiyoruz! Dünyada pek çok ülkede örnekleri bulunan su otomatlarının ülkemizde de yaygınlaşmasını sağlayarak sağlığımızı tehdit eden pet şişeler yerine, yanımızda tekrar kullanılabilir şişe taşıyarak plastik tüketimini azaltmak ve gelecek nesillere yaşanabilir bir Dünya bırakmak istiyoruz.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.