Ormanlarımızı yabancıların para hırsına kurban etmeyelim, çevre ve orman katliamına dur de

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

Samsun ili Kavak ve Havza ilçeleri arasında kalan Şahin Dağları (Sıralı Dağları)’nda siyanürlü altın işletmesi için yabancılara ait TÜPRAG şirketi tarafından sondaj çalışmaları hızla devam ediyor.Ruhsat bölgesi tamamen kayın ve meşe ormanlarıyla kaplı ve endemik bitki türlerini barındırıyor. Civardaki köylerin suyu bu dağlardan geliyor. Samsun’un önemli akarsularımdan olan ve Samsun merkezde denize dökülen Mert Irmağının kaynağı da bu dağlar, Altın madeni işletmeye açılınca yeraltı suları ve topraklar siyanür nedeniyle zehirlenecek ve sular içilmez topraklar ise kullanılamaz hale gelecek. Cumhurbaşkanımızın çevre konusundaki hassasiyetini biliyoruz. Çıkarılacak. Muhtemel altından devletin alacağı pay dikkate alındığında verilecek zarar çok daha büyük olacaktır.Cumhurbaşkanımızdan bölgeye çok büyük zarar verecek bu projeyi durdurmasını talep ediyoruz. Bu projeye ruhsat veren bürokratların bu dağların fiziki durumunu, bu dağların tamamen ormanlarla kaplı olduğunu bilmediğini düşünüyoruz. Zira bile bile hiç bir vicdanın bu ormanların yok edilmesine izin vermeyeceğini düşünüyorum. Sayın cumhurbaşkanım lütfen bu katliama dur deyin. Bu takdirde bütün bölge halkı size minnettar kalacaktır.