MARMARA'NIN DENİZ SALYASI YÜZÜNDEN TÜKENİŞİ

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve tarafına Kübra GÖĞEBAKAN bu kampanyayı başlattı

Deniz salyaları Marmara denizini etkilediği gibi balık ölümlerine sebep oluyor. Buna sebep olan fabrikaların atıkları, gemilerin atıklarıdır.

Biyolojik çeşitliliğin yok olmaması için kurumlar tarafından acil eylem planları oluşturulmalıdır. Fabrikaların denetlenmesi sıkılaştırılmalıdır.

Marmara denizine fabrikaların ve gemilerin atıkları arıtma tesislerinden geçirilerek denize ve canlılara zarar olmayacak şekilde yapılandırılmalıdır.

Küresel iklim değişikliği nedeni ile Marmara denizinin olması gerekenden daha fazla ısınarak ve denizdeki durgunluk nedeniyle kritik seviyeye gelmiş durumdadır. Bu problemin önüne geçemezsek biyolojik çeşitliliğin yok olmasına, insanların gelecekte kirlilikten denize girememesine ve bakteri  virüs kaynaklı bulaşıcı hastalık riski artacaktır bu yüzden Marmara denizine hepimiz sahip çıkmalıyız.

Bu sorunun sadece İstanbul da yaşayan halk olmadığını bilerek gelecek nesillerimize yaşanılabilir bir hayat bırakalım.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.