Kampanya Kapatıldı

İmar Yönetmeliği'nde asansör zorunluluğu kaldırılsın!

Bu kampanya 9 destekçiye ulaştı

1 ekim 2017 tarihinde yürürlüğe giren İmar yönetmeliği tüm ülke genelinde uygulanmaya başlamıştır.Ancak bu tek tip uygulama tüm şehirler için bir çok problemi de beraberinde getirmiştir.İstanbul ilçelerinde uygulanamayacak değişiklikler Tekirdağ da uygulanabilir olmakta iken, tam tersi söz konusu olabilmektedir.Özellikle İstanbul ilçelerinden Küçükçekmece ilçesi söz konusu yönetmelikteki 4 kata kadar irtifa ya sahip tüm yapılarda parsel alanına bakılmaksızın asansör zorunluluğu olmasının, projelendirme ve uygulama aşamasında ciddi sorunlar getireceği aşikardır.Büyük çoğunluğu asansörsüz  ortalama yapılaşma şartlarını sağlayan parseller asansör zorunluluğu ile yapılaşma şartları sağlayamamaktadır.Bu durum kentsel dönüşümden yararlanıp riskli binasını yenilemek isteyen malikleri mağdur etmiştir.

Bugün sercan imzanı bekliyor!

sercan akdağ bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Çevre ve Şehircilik Bakanlığı: İmar Yönetmeliği'nde asansör zorunluluğu kaldırılsın!». sercan ve imza atan diğer 8 kişiye katıl.